Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu`na 16 üyenin atanması yapıldı. 16 üye arasında Rize`den İl müftüsü Zeki Sayar ile Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesİ Doç. Dr. İbrahim Hilmi Karslı yer aldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kuruluna 16 üyenin atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Aday tespit kurulunca seçilenler arasından belirlenen 12 Din İşleri Yüksek Kurulu üyesinin isimleri şöyle: 

'Prof. Dr. Yavuz Ünal (Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. İbrahim Hilmi Karslı (Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi), Doç. Dr. Halil Altuntaş (Başkanlık Vaizi), Doç. Dr. İlyas Üzüm (Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi), Doç. Dr. Soner Gündüzöz (Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı), Dr. Ekrem Keleş (Cidde Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi), Dr. Yaşar Yiğit (Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı), Dr. Muhlis Akar (Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı), Dr. Hüseyin Kayapınar (İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi Müdürü), Mehmet Keskin (Başkanlık Vaizi), Zeki Sayar (Rize il müftüsü), Seyit Ali Topal (Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı)' 

Yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi olanlar arasından belirlenen 4 isim de şöyle: 

'Prof. Dr. Hamza Aktan (Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi), Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi ), Prof. Dr. Burhanettin Tatar (Ondokuz Mayıs üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi), Prof. Dr. Bünyamin Erul (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi)' 

Diyanet İşleri Başkanlığının en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulunda bir başkan ve 15 üye ile çok sayıda uzman görev yapıyor. 

Başkanlığın ana hizmet politikasını tespit eden Kurulun, dini konularda inceleme ve araştırmalar yapma ve sonuçlarını değerlendirme, Diyanetin kısa ve uzun vadeli ana hizmet politikasını belirleme, vaaz ve hutbe örnekleri hazırlama, dini soruları cevaplandırma ve Diyanetin web sitesinde yer alması istenilen bilgi ve belgelerin yüklenmesine karar verme gibi görevleri bulunuyor.


Editör: HABER MERKEZİ