Rize Valisi Kasım Esen, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan İkizdere Duble Yolu’nu, Devletin trilyonlarını çöpe atmak olarak değerlendirdi.

Vali Esen, Rize'de tartışmalara neden olan Ovit Tüneli ihalesinin gündemden düşürülerek Rize ile Erzurum arasında duble yol yapılması kararını değerlendirdi. Esen, Rize ile Erzurum arasında yapılacak duble yolun devletin trilyonlarını çöpe atmak olacağını iddia ederek yapılması durumunda Ovit Tüneli’nin Rize'nin Ergenekon'u olacağını söyledi.

Rize ile Erzurum arasında araç ulaşımının yılın her ayında sağlanmasının sadece Rize için değil, İran'dan Çin'e uzanan uluslararası bir konu olduğunu kaydeden Vali Esen, “Geçit vermeyen Ovit Dağı’nın aşılarak Rize ile Erzurum arasındaki ulaşımın 12 ay kesintisiz sağlanması demek, Türklerin geçmişte demir dağları delerek Ergenekon'dan çıkması gibidir. Ovit de Rize'nin Ergenekon'udur. Rize'nin dünyaya açılması için Ovit Dağı'nın tünelle geçilmesi gerekir. Rize ile İkizdere arasında duble yol yapılması demek, devletin trilyonlarının çöpe atılması demektir” dedi.

“Ovit Dağı’nın 12 ay nasıl geçilecek, bunu düşünmemiz lazım” diyen Esen, “Duble yol ihale edilmiştir ama ihale kapsamında Ovit Tüneli yer almamıştır. Peki Ovit nasıl geçilecek? Bizim açımızdan en makul çözüm tüneldir. Hayırsever iş adamımız Talip Kahraman, Ovit Tüneli’nin yapılmalı halinde projenin hazırlanmasında yardımcı olacağına ve yapım bedelinin yüzde 51'ini ödeyeceğine dair bize söz verdi. Bu nedenle Ovit Tüneli'nin gündeme alınması için başlattığımız çalışmaları sürdüreceğiz' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ