Denizbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, birlik binasında düzenlenen protokol töreninde, imzaladıkları işbirliği protokolü ile kooperatif üyelerine, bankanın sunduğu tüm finans hizmetlerinden yararlanma imkanı verdiklerini söyledi.

Ertürk, kooperatife üye çiftçilerin, sahip olacakları üretici kartı ile 6 ay vade ve ''0'' faizle gübre ve diğer tarımsal ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulacaklarını, ayrıca anlaşmalı petrol ofisi bayilerinden de 5 ay vade ve ''0'' faizle akaryakıt satın alma avantajına da sahip olacaklarını belirtti.

Denizbank'ın, tarımsal üreticinin her zaman yanında olduğunu dile getiren Ertürk, şunları söyledi:

''Ülkemizde 204 bin üretici tarafından yapılan çay üretimi, Doğu Karadeniz Bölgesi için olduğu kadar, yarattığı 300 milyon dolarlık kaynak ile Türkiye ekonomisi için de önemli bir yere sahiptir. Bu bilinçle Rize Çay Ekicileri Kooperatifleri Merkez Birliği ile işbirliği yaptık. Denizbank olarak çay üretimine destek sağlıyor almaktan mutluluk duyuyoruz.''

Rize Çay Ekicileri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Metin Selim ise birlik olarak 95 bin 700 üyeleri bulunduğunu, yaptıkları işbirliğinin kooperatiflerine önemli katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Üretici kart uygulamasını, ilk olarak il merkezi, Çayeli ve Salarha bölgesinde pilot olarak başlatmayı planladıklarını belirten Selim, daha sonra bu uygulamayı, tüm Rize'ye yangınlaştırmayı planladıklarını kaydetti. (habertürk)

Editör: HABER MERKEZİ