Haber ve Fotoğraf: B.Ali Kavalcı  

 

 

Karadeniz Bölgesi dağlarında bu sezon yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Federasyon Başkanı Karca; Yüce’yi 10. uluslararası dağcılık şenliğine davet etti.  Ovit dağı ve 7 göllerden başlayıp, Verçenik yaylası üzerinden devam edecek olan tırmanış Artvin’de son bulacak.

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca; Sayın Genel Müdür ve Dağcılık Federasyonumuzun güzide yönetim kurulu üyemiz, Sayın Yüce ile Kaçkarlara tırmanmak istiyorduk. Fakat yaş çay kampanyası ve yoğun iş temposu nedeni ile bunun mümkün olmadığını belirttiler. Gönüllerinin ve dualarının bizimle olduğunu ifade ettiler. 2008 yılı yaz faaliyetleri programlarımız kapsamında dağcılık tırmanışımızı bu yıl Rize- Ovit dağından başlatarak, Verçenik dağı zirvesinden, Kaçkar dağlarımıza tırmanarak, Artvin-Yusufeli ilçesinde tamamlamış olacağız. Genel Müdürümüz ve Yönetim kururlu üyemiz, Sayın Yüce’nin federasyonumuza ve Rize dağcılık kulübümüze göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı şükranlarımı sunuyorum.”diye konuştu.

 

Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurpsor Kulübü Başkanı Ekrem Yüce,”  Dağcılık Federasyonu Başkanımız Alaattin bey, Dağ tırmanışlarında, Rize’mizin dağlarını yıllardır dünyaya tanıtan, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesi dağlarını tanıtmak bu dağlarımıza yerli ve yabancı turistleri çekmek için çalışan, Başkan Karaca’nın bu sezon üstelik yönetim kurulu üyesi olarak, Kaçkar dağlarına beraber tırmanış davetini çok isterdim.  Fakat bütün faaliyetlerimizin en önemlisi olan yaş çay kampanyamızın tamamlanmadan benin bir yere ayrılmam bu zamana kadar hiç mümkün olamadı. Görevim esnasında hiç tatil yapmadım. Benim için varsa yoksa üreticimiz ve teşekkülümüzün başarısıdır. Fakat gönlüm ve desteğim her zaman dağcılarımızla beraberdir.”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ