Cumhuriyetin kuruluşunun 86 yıl dönümü nedeniyle Rize de düzenlenen törenin ardından halkında katılımı ile Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86 yıl dönümü nedeniyle Rize cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Atatürk anıtına çelenklerin konmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Törene Rize valisi Seyfullah Hacmüftüoğlu, Belediye başkanı Halil Bakirci, cumhuriyet başsavcısı İsmet Özkorul, garnizon komutanı Albay Turhan Talu, Rize üniversitesi rektörü Nazmı Turan Okumuşoğlu, Çaykur Genel müdürü Ekrem Yüce ile birlikte tüm daire amirleri ile siyası parti temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet alanında ki çelenk koyma töreninin ardından bürokratlar. Siyasiler ve bazı sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve çok az sayıda vatandaşın katılımı ile cumhuriyet yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet alanında başlayan yürüyüş, CEAŞ il müdürlüğünden Atatürk caddesine inilmesinin ardından Kültür müdürlüğüne kadar devam etti. Kültür merkezinde ki resim sergisinin açılışından sonra tören sona erdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ