Dilek ASLAN

Çocuk Koruma kanununda öngörülen tedbirlerin uygulanmasında kurumlar arası işbirliğinin artırılması ve illerdeki koordinasyonun güçlendirilmesi için yapılan bölge toplantılarının ilki Rize Dedeman Otel’de yapıldı.

Rize, İzmir, Bayburt, Artvin ve Giresun illerinden vali yardımcıları ile diğer birimlerin müdürlerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Rize Valisi Kasım Esen, Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de çocukların sokakta yaşadığını, sokakta yaşayan çocukların suçlara bulaştırıldığını söyledi.

Vali Esen konuşmasında, “Sokakta yaşayan çocuklar aile içi şiddete ve çarpık ilişkilere maruz kalmış veya kimsesiz çocuklardır. Bu çocuklar çalıştırılarak, suça itilerek örgütler tarafından kullanılıyor. Kurumlar arası sağlıklı iletişim bulunmadığı için bu çocuklarımız sokaklardan kurtulamıyor. Sokaklarda yaşayan çocuklar daha çok metropollerde oluyor. Rize gibi küçük illerde sokakta yaşayan çocuk yok denecek kadar azdır. Bu çocuklar toplumun değer yargılarından uzaklaşıp kendi değer yargılarını zaman içerisinde oluşturabiliyorlar” dedi.

Vali Esen, Türklerin tarih boyunca çocukların eğitiminde başarılı olmuş bir millet olduğunu ifade ederek, “Adalet Bakanlığı öncelikli olarak çocuk tutuk ve ıslah evlerini kurmalı. Bu çocuklar topluma kazandırılarak atalarımızın çocuk eğitimindeki başarısını tekrar yakalamalıyız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ