Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Pınarlı Köyü'nde, okulun kapanmasını önlemek isteyen Muhtar Cahit Durak'ın 4 yıl önce başlattığı, `Çocuk yap, altını kap' kampanyası sürüyor. Kampanyanın başladığı günden bu yana köyde 12 çocuk dünyaya geldiği, 6 kadının da birkaç ay içinde anne olacağı belirtildi.

Pınarlı Köyü Muhtarı Cahit Durak, 10 yıl önce 300 öğrencisi olan ve öğrenci sayısı hızla azalarak 110'a düşen köy okulunun öğrencisizlikten kapanmaması için 4 yıl önce ilginç bir kampanya başlattı. Muhtar Durak, köy halkını çocuk yapmaya teşvik etmek için Pınarlı Köyü'nde oturup çocuk yapan kadınlara 1'er Cumhuriyet altını hediye etmeye başladı. Muhtar Cahit Durak, Artvin'in en büyük köyü olma özelliği taşıyan bin 500 nüfuslu Pınarlı Köyü'nde yaklaşık 100 civarında bekar gencin yaşadığına dikkat çekerek, amaçlarının köyden göçü durdurup okulu açık tutmak olduğunu söyledi.

4 YILDA 12 ALTIN VERDİ

Kampanyaya 2003 yılında başladığını belirten Durak, 'Okulun açık olması için öğrenci lazım. Öğrenci olması için de doğum lazım. Anneler doğurmalı ki bu okula öğrenci gelsin. Köyde nüfusu artırmayı istiyorum. Kampanyanın başlayıp devam ettiği 4 yıl içerisinde çocuk yapan 12 anneye altın verdim. Şu an 6 tane anne adayımız var. Onlar da çocuklarını dünyaya getirince törenle altınlarını hediye edeceğim' dedi. Muhtar Cahit Durak, gelecek seçimlerde muhtar seçilememesi durumunda bile kendi imkanlarıyla kampanyayı yürütmeye kararlı olduğunu söyledi.

Köylülerden Tarık Çelik de, okullarının köy muhtarı Cahit Durak sayesinde açık olduğunu belirterek, 'İnşallah geriden gelen annelerimiz de çocuk yapar ve bu kampanyaya katkıda bulunurlar' dedi. Yaşar Coşkun ise, muhtarın kampanyasını deteklediğini kaydederek, 'Muhtar köyümüze hizmet vermek için gerçekten çok çalışıyor. Doğum yapan kadınlara birer adet cumhuriyet altını hediye ediyor, okulumuzu açık tutmak için çalışıyor' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ