BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize Ak Parti Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ı ziyaret etti. Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Kara’lında hazır bulunduğu ziyaret karşılıklı fikir alışverişi ve sohbet havasında geçti.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan; ”Odamız tarafından hazırlanan çay kanun tasarısı kanunu çay tarım alanlarının tespitini, yaş çay müstahsillerimizin ve çay üreticilerinin hak ve yükümlülüklerini, kuru çayın ürün ihtisas borsası kanalıyla satışını, destekleme şartlarının belirlenmesini, çay piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesi ile çay piyasası düzenleme ve denetleme kurulunun kuruluş ve görevlerini ihtiva etmektedir. Çayımızla ilgili üreticilerimizin bilgisi ve onayı olmadan hiçbir yükümlülüğün altına girmeyiz. Borsa olarak bizim en çok rahatsız olduğumuz ve mutlaka çözüme kavuşturmak için çalıştığımız kaçak yollarla bilhassa Doğu Anadolu’dan giriş yapan ve yakalanan çayların tekrardan satışı yapılmamsı için, Gümrükler Müsteşarımız Sayın Maksut Mete’yi ziyaret ederek, bu konudaki sıkıntılarımız dile getirip, yakalanan çay ve benzeri gıda ürünlerinin tekrardan TASIŞ tarafından satışının yapılmamsını, yakalanan bu ürünlerin ya imha edilmesi, ya da geriye gönderilmesi en kalıcı çözüm olacaktır. Bu konuda Sayın Milletvekillerimizden de destek istiyoruz. Gereğini yapacakları konusundaki çalışmaların kısa zamanda sonuçlanması kaçak çay sektörüne büyük bir darbe olacaktır” diye konuştu.

Ak Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Hasan Karal; Yakın bir tarihte memleketi Rize’ye gelecek olan Gümrüklerden sorumlu Devlet Bankı Sayın Hayatı Yazıcı ile bu konuyu detaylı görüşerek yasal olarak yapılası gerekenlerin kanunlarla düzenlenmesi konusunda çalışmalar başlatacaklarını dile getirdiler.

 

Editör: HABER MERKEZİ