Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde vatandaşlar, 73 yaşındaki Hikmet Akagündüz'ü işkenceyle öldüren Gürcü zanlılara tepki gösterdi. Zanlılar, Ardeşen Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Gürcü 6 işçi, Ardeşen Emniyet Müdürlüğü'ndeki ek gözaltı süresinin ardından sabah geniş güvenlik önlemleri altında Pazar Adliyesi'ne sevk edildi. Bu sırada Ardeşen Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan bir grup, Gürcü işçilere sözlü tepkide bulundu. Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yapan Ardeşen Muhtarlar Derneği Başkanı Yunus Önkibar da, bu olayın son olmasını temenni ettiklerini belirterek, 'Bu olay bir kimlik çatışmasına yol açmamasını umuyoruz. İnsanlarımız dikkatli olmalıdır. Türkiye'den de kötü insanlar çıkabileceği gibi Gürcü insanların arasından da kötü insanlar çıkabileceğini göz önüne almalıyız. Umarız bir daha bu olaylar vuku bulmaz.' dedi

OLAY
Ardeşen İlçesi Kavaklıdere Mahallesi'nde geçtiğimiz Pazar gecesi meydana gelen olayda emekli Hikmet ve Ayten Akagündüz çifti, geçen yıl çay hasadı için çalıştırdıkları Gürcistanlı 6 işçi ile bu yıl da çay mevsimi öncesi evlerinin boya ve onarımını yaptırmak için anlaştı. Evde çalışma yapan işçiler, bu sırada çiftin bir miktar parası olduğunu öğrendi. Plan yapan Gürcü işçiler gece eve girerek, uykudaki çiftin el, ayak ve gözlerini bağladı, ağızlarını bantladı. Çifte bir süre işkence ederek paraların yerini öğrenmeye çalışan Gürcü işçiler Hikmet Akagündüz'ü dövdükten sonra boğarak öldürdü. Ayten Akagündüz'e de işkence yapan işçiler, baygınlık geçiren kadının öldüğünü zannederek bıraktı. 
Editör: HABER MERKEZİ