Rize'nin Kalkandere ilçesinde yapımı bitme aşamasında olan L Tipi Cezaevi'nin giriş kısmında meydana gelen toprak kayması nedeniyle zemin güçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, ilçeye bağlı Hüseyin Hoca köyünde inşaatı devam eden 400 kişi kapasiteli L tipi Cezaevi inşaatının hızlı bir şekilde devam ederken giriş kısmında toprak kaymasının meydana geldiğini açıkladı

Bunun üzerine ise zemini güçlendirmek amacıyla kazık çakma işleminin başlatıldığını söyleyen Özkorul, zemini sağlamlaştırma çalışmalarının bitmesiyle cezaevinin şubat ayında tam olarak hizmete girebileceğini kaydetti.

Başsavcı Özkorul, 'Cezaevi personelleri için 2 blok halinde yapılan toplam 40 lojman inşaatı ise tamamlandı. Toprak kayması inşaat süresinin uzamasına neden oldu. Şubat ayı sonunda çeşitli illerde bulunan hükümlü ve tutuklular Rize'ye aktarılabilecek. Ardeşen ilçesinde bulunan cezaevi hakkında ise yıkım veya devam kararını ise bakanlık verecek.' dedi. 

Haberler

Editör: HABER MERKEZİ