Mustafa BAYRAK

Şoförler federasyonu genel başkanı Fevzi Apaydın Şoför camiasının büyük bir camia olduğunu söyleyerek” Bu gücümüzü her alanda göstermemiz gerek, masa ve sandalyelerin havada uçuştuğu siyası kongreler bizlerden örnek almalı” dedi.

4 Yıl da bir yapılan Şoförler ve otomobilciler genel kurulunda iki aday Rize Ses sineması salonunda yarıştı.

3174 delegesi bulunan Rize şoförler ve otomobilciler derneğinin 21 olağan genel kurulu genel başkan Fevzi Apaydın ve bazı sivil toplum örgütü başkanları ile şoför esnafının katılımı ile Rize Ses sineması salonunda yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimlerde konuşan Türkiye şoförler federasyonu genel başkanı Fevzi Apaydın” Şoför esnafı büyük bir camiadır. Bu büyüklüğümüzü her alanda göstermemiz gerek, bazı siyası kongrelerde sandalyeler ve masalar havada uçuşmakta, o siyasiler gelsin bizi örnek alsınlar” dedi.

Rize şoförler cemiyeti başkanı Selahattin Yılmaz 1986 yılında ilk kez cemiyet başkanlığına seçildiğini söyleyerek” 24 yıldır bu görevi laiki ile yapmaktayım, bu sürede şoför esnafı zor durma düşmüş, kredilerle bu zor durumlardan kurtlayım derken daha da batmıştır, geride kalan 24 yılda her zaman sizlerin yanında oldum olmaya da devam edeceğim” dedi.

Başkan adayı Muzaffer Turan ise yıllarca Selahattin Yılmaz ile birlikte çalıştığını söyleyerek” Artık kan değişikliği gerek, hiçbir koltuk kalıcı değildir, artık şoför esnafımızın sorunlarına daha çok eğilmeliyiz, ekonomik krizin zor durumda bıraktığı esnafımızın daha çok yanında olmalıyız” dedi.

Konuşmalar ve çeşitli raporların oylanmasının ardından seçimlere gidildi. Seçimlerde iki aday yarışırken başkanlığı

Yapılan seçimlerde 1181 oy kullanılırken 9 oy geçersiz sayıldı. Buna göre eski başkan Selahattin Yılmaz 517 oy alırken yeni başkan adayı Muzaffer Turan ve listesi 655 oy alarak 24 yıllık saltanatı devirdi.

Editör: HABER MERKEZİ