Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaları kamuoyuna daha iyi anlatabilmek için Türkiye’mizi karış karış gezen Seyyar Eğitim Aracı Çayeli İlçemize geldi.

16.06.2010 Çarşamba günü saat 09:00’da İlçemize gelen Çevre ve Orman Bakanlığı Seyyar Eğitim Aracı öğrenciler ve halkla buluştu. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar hakkında toplumu bilinçlendirmek, doğa ve orman sevgisini aşılamak, su tasarrufu, çevrenin korunması, çevre kirliliği, ağaçlandırmanın önemi, orman yangınlarının önlenmesi, çevre bilincinin artırılması, küresel ısınmaya dikkat çekilmesi, ve benzeri konularda eğitim, tanıtım çalışmalarında bulunmak amacı ile tüm Türkiye’yi karış karış  gezen, öğrenci ve halkla kucaklaşan Eğitim ve Tanıtım Tırı Çayeli İlçemizde bir dizi etkinlikte bulundu.

Çayeli İlçe Kaymakamlığı bahçesinde açık hava tiyatrosu şeklinde öğrencilere ve halka ‘’Ormanda Bir Gün’’ adlı tiyatro oyunu sergilendi. Oyun esnasında tiyatro ekibi ile öğrenciler arasında sıcak bir yakınlaşma yaptıkları diyaloglardan ortaya çıktı. Zaman zaman öğrencilere, orman ve onunla ilişki içinde olan insanoğlunun ilişkileri ile ilgili sorulara öğrenciler hep bir ağızdan gür sesle cevap verdiler. Tiyatro oyuncularının yaptığı hareketler öğrencilerin gülüşmelerine yol açtığı gibi, yüzlerinde tatlı bir tebessüm oluşmasını da sağladı. .Tiyatro gösterisi sonunda öğrencileri ve halkı selamlayan tiyatro ekibi, gösterdikleri bu başarılı performanslarından dolayı izleyiciler tarafından bolca alkışlandılar. Öğrencilere kurulan diğer standlardan çeşitli hediye ve fidan dağıtımı yapıldı.

Seyyar Eğitim Tırı, bir sonraki durağı olan Ardeşen İlçemizde gösterisini yaptıktan sonra Artvin İlimize hareket etmek üzere İlçemizden ayrıldı.

Haber Foto: Rıza KAMİL

 

 

Editör: HABER MERKEZİ