Rize dışında ilk kez Trabzon İl Genel Meclisi'nde konuşan Yüce, çayda kaliteyi yakalamak için Cumhuriyet tarihinin en gelişmiş AR-GE çalışmalarına ön ayak olduklarını belirterek, 'Ürettik gitti, demledik içtik mantığını terk ettik' dedi.

Çayın toplumsal sınıflandırmayı da ortadan kaldırdığını belirten Yüce, organik çay üretiminin teşvik edileceğini, yeni çay bahçesi yapımına da kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirterek, 'Kurumun kaliteli çay üretim uğraşısı sonuçta üreticinin menfaatinedir' dedi. Çaykur'un özelleştirmesi ile ilgili konunun gündeme her zaman geldiğini belirten Yüce, Çaykur'un özelleştirilmesi ile ilgili olarak bir çalışmanın olmadığını ifade etti. Yüce, bu konuda Çaykur'un var olan statüsünün çağın pazarlama tekniklerine uygun hale getirilerek yapılandırılması çalışmalarında başarıyı yakaladıklarını belirterek, 'Çaykur'un özelleştirilmesi ile ilgili hükümetimizin gündeminde bir şey yok. Her şey özelleşir, sonra Çaykur özelleşir' dedi.

Genel Müdür Yüce, piyasada kaçak çay olduğunu belirtirken, 'Hem de öyle var ki bizim ürünümüze bandrol bile konuyor, ama sonra sırıtıyor. Çayda devlet tekelinin kaldırıldığı 1984 yılından bugüne kadar, çaylarımızı taklit veya sahte olarak piyasa süren firmalar ile çay poşetlerini basan firmalarla aktif mücadeleye girilmiş ve bunun olumsuz etkileri büyük ölçüde bertaraf edilmiştir. Taklitçilik, sahtecilik girişiminde bulunan ve haksız rekabete kalkışan 897 firma hakkında dava açılmıştır. Şu anda 600'ün üzerindeki firma ile mahkemelik durumdayız. Kaçak çayla mücadele bir vatandaşlık görevidir. Her bir vatandaşımız kaçak çay ile cebinden binlerce lira para gittiğini bilmelidir' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ