Antakya Medeniyetler Buluşması Film Festivali'ne sponsor olarak Antakya'ya gelen ve Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından tanıtım amaçlı olarak hazırlanan Gezici Tanıtım TIR'ı, Antakyalılara 3 günde 30 bin bardak ücretsiz çay servisi yaptı.

Çaykur Türkiye Bayiler Birliği (ÇAYTAŞ) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, tanıtım amaçlı olarak ilk kez Antakya'ya geldiklerini ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Türkiye'yi karış karış gezerek bütün şehir merkezlerinde çayın tanıtımını yaptıklarını ifade eden Batık, 'İlk kez geldiğimiz Antakya'da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştık. 3 gündür buradayız ve vatandaşlara günde 10 bin bardak ücretsiz çay servisi taptık. İllegal yollarla yurtdışından çay girişinin yoğun olarak yaşandığı bir bölgede böylesine büyük bir ilgi ile karşılanmak bizleri son derece mutlu etti' dedi.

Türkiye'deki çay üretiminin yüzde 60'ını ellerinde bulundurduklarını vurgulayan Batık, yarım asırlık köklü geçmişi olan Çaykur'un yılda ortalama 110 bin ton kuru çay satışı yaptığını ve 700 milyon dolar cirosu olduğunu ifade etti. Çaykur'un toplam işleme kapasitesinin 6 bin 600 ton olduğunu anlatan Dündar Batık, Çaykur'un 46 çay, 3 çay paketleme fabrikası ile 9 pazarlama, bir araştırma müdürlüğü, 210 bayii ve 20 bin çalışanıyla Türk çay sektörünün en büyük ve lider kuruluşu olduğunu söyledi. Batık, AB ülkeleri başta olmak üzere Amerika, Japonya, Avustralya, Ürdün ve Türkmenistan gibi 22 ülkeye yaklaşık 3 bin ton çay ihraç ettiklerini kaydetti. Tanıtım TIR'larıyla Türk çayının dalından bardağa kadar bütün aşamalarını halka anlattıklarını ifade eden Batık, çay demlemenin püf noktalarını da şu şekilde özetledi:

'Çay demlemek için çelik ya da porselen çaydanlık tercih edin. Çay suyunuz temiz ve kireçsiz olsun. Suyunuzu kaynattıktan sonra her bardak için bir çay kaşığı çay koyun. Çayı demliğe dökün ve 15 dakika hiç açmayın, demliği karıştırmayın ve sallamayın. 15 dakika sonra çayınızı içebilirsiniz. 15 dakika demlenen çayı, 20 dakika içinde tüketmelisiniz. Tüketmediyseniz başka bir kaba boşaltın.'

Editör: HABER MERKEZİ