Çaykur Türk Çayı’nı yurt dışında da tanıtmak için girişimlerini sürdürüyor. Çaykur bu kapsamda nüfus yoğunluğu bakımından dünyada 3. Sırada olan Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk Çayını sevdirmek ve orada yaşayan Türk Vatandaşlarına da aradıkları damak tadını sunmak için Amerika’ya özel bir çay için çalışmalarını başlattı.

Çaykur’un Amerika bayisi olan Vintage Food Corp şirketinin Genel Müdürü Levent Demirgil Çalışmalara katkı sağlamak ve Çayı ve Çaykur’u yakından tanımak için Rize’ye geldi. Genel Müdür Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret eden Demirgil Çaykur Paketleme Fabrikası,  Araştırma Enstitüsü laboratuarlarında ve çay bahçelerinde incelemeler yaparak Genel Müdür Yüce’den bilgi aldı.

Vintage Food Corp şirketinin Genel Müdürü Levent Demirgil; “Biz Amerika’da Çaykur çayını oradaki hemşerilerimize ve Amerikan vatandaşlarına ulaştırmak için çalışıyoruz. Çaykur’un büyüklüğünü ve teknolojisini, ürün kalitesini biliyorduk bunu yakinen de görünce daha da pekiştirmiş olduk. Bütün dünyada olduğu gibi Amerika’da da başlayan organik ve sağlıklı gıda tüketim arayışı bizim için de bir şanstır. Bunu kullanıp Amerikalıların damak tadına uygun bir çay için Sayın Müdürümüzün girişimiyle bir çalışma başlattık. Bu ürünle var olan satışlarımızı artırarak Amerika çay pazarında yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz.” Dedi.

Ziyaretin çok verimli geçtiğini belirten Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce ise; “Ziyaret hem bizim ürün gamımıza katmayı düşündüğümüz Amerika’ya özel çay çalışmamız için hem de bizi Amerika’da temsil eden bayiimiz Levent bey için verimli olmuştur kanaatindeyim. Levent bey orda çayımızı anlatırken yerinde görüp incelemenin verdiği rahatlıkla anlatacaktır.  Bizde Çaykur olarak dünya nüfus sıralamasında 3. Sırada olan bir ülkede bayrağımızı dalgalandırmanın hatta daha güçlü dalgalandırmanın çalışmaları içerisindeyiz. Çaykur’umuza, müstahsilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olur inşallah” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ