Vatandaşların yoğun şekilde İş kur müdürlüğüne müracaatları sonrasında İş Kur müdürü Yahya Kambur “ Böyle duyumlar bizde aldık. Ancak bize öyle bir talep gelmedi. Talep gelmeyince biz müracaat alamayız. Vatandaşların yoğun talebi üzerine kurum önünde duyurular asarak vatandaşlarımızın müracaatlarını önlemeye çalışıyoruz. Bazı vatandaşlarımız para vererek dilekçe ile müracaat ediyorlar. İş kur olarak dilekçeli müracaat almıyoruz. hiç kimse yalandan dilekçe yazdırmasın” dedi.

Her seçim öncesinde bu tür duyumların ortaya çıktığını söyleyen İş Kur müdürü Yahya Kambur “ Vatandaşımız seçim öncesi buna alıştı. Kendilerinin ürettiği işçi alımı haberi giderek yayılıyor ve vatandaş bize geliyor. Bize şu ana kadar böyle bir talep gelmedi. Kurum olarak eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 1300 kişi çeşitli kurslardan geçti. Meslek edindirme kurslarımız sürüyor. Kurslara katılan bazı kişilere iş talebi olduğunda ise kabul etmiyorlar. Genelde beden gücü işler kabul görmüyor. Halk masa başı iş istiyor” dedi.

Açılan meslek kurslarından mezun olanların sadece günlük yevmiyeleri almak için kurslara katılım olduğunu söyleyen Kambur 'Bu insanlara iş buluyoruz. Çalışmadıklarını söylüyorlar. Bu sayede başka vatandaşlarımızın da önünü kapatmış oluyorlar” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ