Çaykur ve Türk Çayı ile ilgili bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin misafiri olan; Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Çay, Subtropikal Kültürler ve Çay Sanayisi Enstititüsü Müdürü Temur Revişvili ve Müdür Yardımcısı Tariyel Mamulasehvili, Çaykur Araştırma Enstitüsü, 100 yıl Paketleme Fabrikası, Cumhuriyet Çay Fabrikası ve Hemşin Organik Çay Fabrikalarında  yaptıkları inceleme ve gezilerde, Türk çayının en son teknolojik ve standardizasyon endüstrileri donanımı ile üretim yapmasından etkilendiklerini dile getirdiler.

Gürcistanlı misafir Çay Sanayisi Müdürü ve Yardımcısı; Çaykur’u geçmişten bu zamana kadar her yönü ile izlediklerini, fakat son birkaç yıldır Sayın Genel Müdür Ekrem Yüce’nin farklı, yenilikçi ve yeni çay ürünleriyle Çaykur’a her sahada büyük değişimler yaşattığını, çay üreten komşu ülke olarak bu başarısından dolayı Genel Müdür Yüce’yi kutladıklarını, Çaydaki bu hızlı değişimdeki bilgi ve becerilerini alarak ülkelerinde hayata geçireceklerini ifade ettiler.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce 'Sayın Temur ve Sayın Tariyel; Çay sanayinde ülkelerinde otorite olan, topraktan, çay bitkisine, yaş çayın üretiminden işlenmesine ve tüketimine kadar yıllardır akademik olarak yapmış oldukları çalışmalarla ülkelerinde isim yapmış başarılı yöneticilerdir.

Gürcistan hükümetinin bu önemli iki enstitü müdürünü davet ederek, çayın geleceğine yönelik bizzat bir kaç gün sahada çalışarak, kendilerinden önemli bilgiler elde etmiş olduk. Tabi onlarda teşekkülümüzün her sahadaki çalışmaları ile ilgili, yeniliklerimizden bir hayli etkilendiler. Bu bilgi paylaşımına çayımızın geleceği ve başarısı adına karşılıklı devam edeceğiz.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ