Göktürk Fırat

ÇAYKUR’da altı ay fiili çalışıp kadroya geçemeyen işçiler, ÇAYKUR Genel Müdürlük binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’ne bağlı 3 bin 100 işçi 5620 sayılı yasa kapsamında 180 gün fiili çalıştıkları gerekçesiyle kadro alırken, 179 gün çalıştıkları gerekçe gösterilerek kadro verilmeyen 83 işçiden bir bölümü, kendilerine kadro verilmemesini protesto ettiler. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 50 kadar işçi, alkışlı protestoda bulundu. Kadro alamayan işçiler adına bir açıklama yapan ÇAYKUR işçisi Serkan Baki, ÇAYKUR tarafından mağdur edildiklerini belirterek, “3 bin 100 arkadaşımız 180 gün fiili çalıştıkları gerekçesiyle kadro aldı. Bizde onlar gibi altı ay çalıştık. Ancak bizim çalıştığımız her ay 30 gün sayıldı. 31 gün olan aylarda 30 gün sayıldığı için 179 gün çalıştığımız gerekçe gösterilerek kadro alamadık. Konuyla ilgili yapılan yasal düzenlemede 180 gün tanımı kaldırılarak yerine 6 ay tanımının getirilmiş olmasına rağmen kadrolarımız verilmedi. Biz kimseden hakkımız olmayan bir şey istemiyoruz. Biz kanunun uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Ahmet Özkurt isimli işçi ise kanunun kendilerine tanıdığını haklarını elde edene kadar mücadelelerinin devam edeceğini açıkladı. Sağanak yağmur altındaki protesto gösterisi başladığı gibi işçilerin alkışları ile son buldu.

 

Editör: HABER MERKEZİ