Dilek ASLAN

 

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Tek-Gıda İş Sendikası tarafından mevsimlik işçilerin ücretsiz izne çıkartılması halinde eylem kararı alınabileceğini yönündeki açıklamaları cevapladı.

 

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce bugün Çaykur Genel Müdürlüğü’nde konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Yüce açıklamasında, mevsimlik işçileri Tek-Gıda İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi ve bu kapsamda imzalanan protokol gereği ücretsiz izne çıkarttıklarını belirterek, sendikanın tek taraflı olarak protokolü bozamayacağını söyledi. Yüce açıklamasında, “İlgili sendika ile 01 Ocak 2007 tarihinde iki yıl geçerli olmak üzere 22. toplu iş sözleşmesi ve bu sözleşmenin eki olarak 13 Temmuz 2007 tarihinde protokol imzalanmıştır.  Bu protokolde ‘işçilerin kampanya dönemi boyunca 120 gülük çalışma hakları saklı kalmak kaydıyla, sürgün aralarında işin azalması veya durması halinde işveren tarafından uygun görülecek zamanlarda 30 günü geçmemek üzere günlük 1 saatin altına düşmemek kaydıyla günlük çalışma sürelerinde kısıtlamaya gidilebilir.’ Hükmü mevcuttur. Kurumumuzca bu protokole bağlı olarak kurumumuz, üreticimiz ve işçimizin menfaatleri doğrultusunda mevsimlik işçilerimizin 10’ar gün süreyle ücretsiz izne çıkartılmaları uygun görülmüştür. Buna rağmen taraf sendikanın teşekkülümüzü hedef alan beyanlarını kabul etmek mümkün değildir. Sendikanın eylemlerin yapılacağına dönük açıklamalarının haklı ve yasal bir tarafı bulunmamaktadır.  Sendika ve çalışanlarımızın yürürlükteki sözleşme ve protokole aykırı davranış içerisine girmemeleri gerekmektedir. Bu izinlerde işçilerimiz özlük haklarından hiçbir şey kaybetmemektedir” şeklinde konuştu.

 

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Tek-Gıda İş Sendikası tarafından mevsimlik işçilerin ücretsiz izne çıkartılması halinde eylem kararı alınabileceğini yönündeki açıklamaları cevapladı. Sorulan bir soru üzerine Genel Müdür Yüce, “Eğer Tek Gıda eylem kararı alırsa çalışanlarımızın bu eyleme katılmaması için kendilerini sağduyuya davet ediyoruz. Hiç bir sözleşme tek taraflı iptal edilemez. Biz yaptığımız sözleşme gereği işçileri izne çıkartıyoruz. Çaykur resmi bir kurumdur yasal olmayan hiçbir hareket yapamaz dedi.

Editör: HABER MERKEZİ