3. sürgün yaş çay sezonunu dün açan ÇAYKUR’un 2 bin ton yaş çay aldığı öğrenildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde 196 bin müstahsil tarafından 780 bin dekar alanda üretimi yapılan yaş çayda 2019 yılının 3. sürgün dönemi dün itibariyle başladı.

İlk 2 sürgünde rekor düzeyde yaş çay almasına rağmen Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’un 3. sürgün kotasını 400 kilo olarak açıklaması üreticinin derin bir nefes almasını sağlarken, ÇAYKUR’un ilk gün 2 bin ton yaş çay aldığı bilgisine ulaşıldı.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, 3. yaş çay sezonunun başta üreticiler olmak üzere tüm paydaşlar için hayırlı olması temennisinde bulundu.

3. sürgünde üreticilerin herhangi bir kayıp yaşamaması ve rahat bir şekilde çaylarını satabilmeleri için kotayı düşürmediklerini ve 400 kilo kota ile alımları sürdüreceklerini kaydeden Alim, üreticinin ve ÇAYKUR’un menfaatine olacak her türlü kararı alıp uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Alim, 3. sürgünde de üreticilerden kaliteli çay toplamalarını ve kaliteli çay satışı yapmalarını beklediklerini kaydederek, üreticilerin kendilerinin toplayacakları çayların hem daha kaliteli olduğunu hem de Gürcü işçiye ödeyecekleri bedellerin kendilerine kalmasının sağlanarak aile bütçesine ek kazanç sağlayacağını ifade etti.

Alim, 2. Sürgüne ait Temmuz ayı yaş çay bedellerinin üreticilerin banka hesaplarına aktarılmaya devam ettiğini ve Pazartesi günü başlayan ödemelerin yarın tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Editör: HABER MERKEZİ