Yaklaşık 2 yıl süren çalışmanın ardından çay liflerinden üretilen, leylak ve melisalı gibi aromalı türleri de bulunan güzellik çayları, kısa süre sonra piyasaya sürülecek. Canlandırıcı, kırışıklıkları azaltıcı etkileri bulunduğu bilinen çay, dolduruldukları feretiko beziyle küvete konularak 10 dakika bekletiliyor. Sonra da çayı küvetten alıp bu suda banyo yapılıyor.

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, uluslararası akreditesi bulunan ÇAYKUR Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde çayın çeşitli alanlarda kullanımını araştırmak amacıyla sürekli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

ÇAYKUR olarak, 70 yıllık içme alışkanlığına zarar vermeden, alışkanlıkları destekler şekilde, çayın farklı sektörlerde, farklı şekillerde tüketimi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Yüce, ''Önce siyah çayın dışında yeşil çay ürettik. Sonra aromalı yeşil çayları piyasaya sürdük. Ardından dünyada talebi sürekli artan organik çaya yönelik çalışma başlattık. Hemşin'de yaptığımız çalışma sonucunda bu yıl organik çayı piyasaya sürdük'' dedi.

 AROMALI GÜZELLİK ÇAYLARI ÜRETİLDİ

 Bu çalışmalarının dışında çayın farklı alanlarda da kullanılması yönünde çalışma sürdürdüklerini anlatan Yüce, çaydan içmenin dışında deri yoluyla da istifade etme konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl süren çalışmaları sonucunda güzellik çayı üretmeyi başardıklarını vurgulayan Yüce, şunları söyledi: ''Kateşin, kafein, pestisit kalıntısı değerlerine baktık. Çaydaki diğer uçucu maddeleri araştırdık. Bu testlerden sonra alınan olumlu sonuçlar üzerine güzellik çayı ürettik. Bu çayın leylak, melisalı gibi aromalı türleri de bulunuyor. Güzellik çayı için paketlere konulamayan çay liflerini kullanıyoruz. Yeşil çay liflerini, geçirgenliği olmasından dolayı feretiko bezinden yaptığımız paketlere dolduruyoruz. Bu paketler de küvete konularak 10 dakika bekletiliyor. Sonra da çayı küvetten alıp bu suda banyo yapılıyor. Böylece deri yoluyla çaydan istifade etmiş olunuyor.'' 

KIRIŞIKLIĞI GİDERİCİ, CİLDİ GENÇLEŞTİRİCİ ETKİSİ VAR

 Ekrem Yüce, çayın bileşenlerinde hücre yenileme etkisi bulunduğunu, böylece cildi yenilediğini vurgulayarak, ''Çay banyosunun sakinleştirici, canlandırıcı, gençleştirici etkileri var. Cildi yumuşatıyor, beyazlatıyor. Deriyi geriyor ve kırışıklığı gideriyor. Deride yaşlanmayı geciktirici özelliği var. Güneş yanıklarına karşı da oldukça iyi sonuçlar veriyor. Bu nedenlerden dolayı ürettiğimiz bu çayı hem sağlık, hem banyo hem de güzellik çayı olarak tabir ediyoruz'' diye konuştu.

Güzellik çayında teknik çalışmaları tamamladıklarını, deneme paketleri ürettiklerini, yakında seri paketleme çalışmasına başlayıp çayı piyasaya sunacaklarını anlatan Yüce, ''Biz hizmeti ön planda tutuyoruz. Çalışmalarımızı kar amaçlı değil, tüketicilerimize katkı sağlama, istifade edebilecekleri bir şekilde yapmayı hedefliyoruz. İnsanımızın sağlıklı yaşamına katkı sağlamak adına bu çalışmaları yapıyoruz. Bu nedenle fiyatı herkesin alabileceği makul düzeyde olacak. Biz herkesin ürünlerimizi kullanmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın güzellik çayını mutlaka denemelerini istiyoruz'' dedi.

 ÇAYDAN ŞAMPUAN, KREM, SABUN DA ÜRETME ÇALIŞMASI YAPILACAK

 Genel Müdür Yüce, güzellik çayından sonra çayın kozmetik sektöründe kullanımı adına yeni çalışmalar da yapmayı planladıklarını dile getirerek, ileride çay kremi, şampuanı, sabunu gibi ürünler de planladıklarını kaydetti.

Yüce, ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın güzelliği için kullandığı ürünlerin meşhur olduğunu, en çok bilinen yöntemlerinden birinin süt banyosu olduğunu belirterek, ''Sanıyorum Kleopatra çayı tanıyamadı ya da özelliklerini tam olarak tespit edemedi. Kleopatra çayın bu özelliklerini bilseydi herhalde çay banyosundan başka bir şey yapmazdı'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ