BAYRAM ALİ KAVALCI

 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü büyüdükçe büyüyor. İSO’nun geçen yıl belirlediği 500 büyük şirket arasında 43 sıradayken, 2007 yılında 3 basamak yükselerek en büyükler arasında 40 sıraya yükseldi. Kamu kuruluşu sıralamasında 6’cı olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün üretimde satışla net rakamı katrilyona dayandı.

 

İSO’nun bu yıl açıkladığı 500 büyük şirket arsında üç basamak yükselerek büyük bir finansal büyüme sağlayan Çaykur Genel Müdürü Ekrem YÜCE’ye, gönderdiği özel tebrik mektubunda, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN şu ifadeleri kaleme aldı. Bakan ÇAĞLAYAN”, Şirketinizin 2007 yılındaki başarılı faaliyetleri sonucu, İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında,”Türkiye’nin iftihar listesi’nde yer almanız, atalarımızın ”Bize değer katan, yaptığımız işlerdir” sözünü bir kez daha kanıtladığınız için öncelikle tebrik ediyorum. Siz bu başarınızla, sadece kendinize, şirketinize değil; ülkemize, Türkiye’mize değer katıyorsunuz. Sağlanan siyasi istikrar ortamında, ekonomik anlamda önemli açılımlar sağlanması ve Türkiye’mizin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olması konusunda, kuruluşunuzun sağladığı katkı takdire şayandır. Çok sevdiğim bir söz vardır. “Tarlada izi olmayanın, harmanda sözü olmazmış.” İşte siz, tarladaki izinizle; sözünüzü de, şirketinizi de sadece Türkiye’de değil, dünya harmanında vitrine çıkardınız. Elinizi taşın altına koydunuz, ürettiniz, iş yarattınız, aş yarattınız, gelir yarattınız. Sağ olun, var olun. Bu ülke için yaptıklarınız, hepimizi gelecek için cesaretlendirmektedir. Sizi, yönetim kurulu üyelerinizi, ortaklarınızı ve bütün çalışanlarınızı bütün kalbimle bir kez daha tebrik eder, başarılarınızın devam etmesini dilerim.”diye yazdı.

 

Çaykur Genel Müdürü Ekrem YÜCE; “Değerli Bakanımızın bizleri onurlandıran, gururlandıran bu kadar kıymetli ve anlamlı tebrik mesajı, başarı azmimizi ve büyümemizi daha da artırmıştır.  Şahsım, teşekkülümüz çalışanlarımız, yaş çay üreticilerimiz ve tüm tüketicilerimiz adına bakanımıza şükran ve saygılarımızı arz ediyorum.”dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ