Dilek ASLAN 

Çay kur ikinci sürgün yaş çay alımlarına başladı konuyla ilgili Ardeşen Tarımsal Çay Üreticileri Birliği Başkanı Sabrı Bayraktar gazetemize açıklama yaptı.

Bayraktar yaptığı açıklamada, ikinci yaş çay sezonunun müstahsile hayırlı olmasını dilediğini belirterek, ÇAYKUR çay alımlarında uygulamış olduğu kontenjan uygulamasının sadece bu döneme mahsup olmadığını geçmiş dönemde de uygulandığını söyledi.

Bayraktar ÇAYKUR ödemeleri hakkın dada açıklamalarda bulunarak, ÇAYKUR’un ödemelerinin hemen akabinde çay budama paralarının ödeneceğini ve hemen onun akabinde de kalan çay paralarının ödenmesinin tamamlanacağını söyledi.

Öte yandan son zamanlarda ÇAYKUR özelleşti satıldı söylentilerine de cevap veren Bayraktar, ÇAYKUR özelleşecek k kitleler arasında ama özelleştirme, dönemin Rizeli Başbakanı Mesut Yılmaz sayesinde özelleşmesi bu günlere kadar ertelendiğini ve yine su andaki Başbakanımız Tayyıp Erdoğan sayesinde özelleşmenin olmayacağını söyleyen Bayraktar müstahsilimiz sabırlı olsun ve de merak etmesin çay kur 2012 yılına kadar özelleşmeyecek çünkü çay kurun özelleşmek için alt yapısı hazır değil diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ