Kronik sorun halini alan çay üretim ve imalatı” Çayda sorunlarına çözüm arama” konferans ve toplantısı Rize Ticaret borsası konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

Rize Ticaret Borsası ÇAYSİAD ve ÇAYDER’in ortaklaşa düzenledikleri toplantıya Siyasi kimliği ve çay imalatının içinde yıllardır yer alan Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu, Sivil toplum kuruluşları, Çaykur Genel müdürü Ekrem Yüce AK Parti Rize il başkanı Yılmaz Katmer ve özel sektör de faaliyet gösteren fabrika yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan ÇAYKUR Genel müdürü Ekrem Yüce, çaydaki sıkıntıları anlatarak “ yetmiş yıl önce çayımız neredeydi, yetmiş yıl sonra nerede olacak her şekilde farklı çözümler farklı seçenekler önümüze koymamız mümkündür. Çaykur olarak sistemli ve programlı bir şekilde hareket etmeden yana olduğumuz ve o şekilde hareket ettiğimiz kesin ve katıdır 3T olarak adlandırdığım program dahilinde uygulamaya gidilirse başarı kaçınılmaz olur mutlak suretle başarı elde edilir sırasıyla Tespit, Tatbikat, ve Takip bu “3T” nin çalışabilirliğini gerçekleştirirsek başarı kaçınılmaz olur. Yetmiş yıl sonrası çayımızın hangi konumda olacağını bugünden çok rahat bir şekilde görebiliriz”dedi.

Çay imalatı ve çay üretimi konusuna da değinen Yüce “üretimdeki eksikliklere değinerek tohumlama yerine çelikleme üretimi yapılmalı daha verimli kaliteli ürün alınabilirliği yüksek olacaktır. Bu bağlamda projemize verdiğimiz isim ise “Yeşil Yeniden Yeşerecek” dedi iyi niyet ve temennilerinin ardından sözlerini tamamladı.

Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu, ilk başta yapılması gereken çay sektöründe markalaşma olduğunu ifade ederek, “ her zaman ivedilikle söylediğim markalaşma akabinde kaliteli üretim ve imalattır.  Şu bir gerçek, geçmiş dönemlerde yaptığımız hatalardan dolayı şu anda çok büyük sıkıntıların içindeyiz çay sektörü olarak. Bu sıkıntıları aşmamız hemen olmayacak bugün yapılan bu toplantı mutlak suretle bize altı yedi yıl sonra geri dönüşüm sağlayarak, daha büyük sıkıntılara düşmememizi engelleyecektir. Burada aynı zamanda çayın sorunlarının çözümü için beni sevindiren en büyük güzellikse herkesin çözüm arayışı içinde olmasıdır. Bu sıkıntıları ancak birlik beraberlik içinde yapmamız kesin ve katidir” dedi

Katılımcılar gruplara ayrılarak bilgilendirme konferansına devam edildi.

Editör: HABER MERKEZİ