Kardeş Bosna Hersek’te faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarında kullanılmak üzere Çayeli’nden yardım olarak 300 kilo kuru çay gönderildi.

Güzel ülkemizin şirin bölgesi Doğu Karadeniz’de özellikle Çayeli’nde faaliyet gösteren özel sektör çay fabrikalarından üç yüz kilo kuru çay Bosna Her sek’te faaliyette bulunan eğitim kurumlarında tüketilmek üzere hediye edildi.

Karadenizli ye yakışır örnek bir davranış olarak başta Okumuş(Güzel)Çay, Neşe Çay, Abanoz Çay, Ezo Çay, Ufuk Çay, Çaycılar Çay, Mor gül Çay, Sarıhan Çay sanayi sahipleri ve B.Köy Altıntaş, Çayeli Ortaköy, Beyazsu ve Çayeli Merkez Kurs ve yurt idarecilerinin katılımı ile Bosnalı Müslüman kardeşlerimize bölgemizin güzel çayından gönderildi.

Bosna Hersek’teki eğitim kurumlarında görev yapan hemşerimiz ve Çayeli çocuğu Mehmet Kemal YAZAN; oradaki çalışmalarını anlatınca duygulanan; Çayeli’nde faaliyet gösteren sektör ve kurum idareci ve sahipleri de bu hayırlı  hizmete ‘kuru çay’ yardımı olarak katkıda bulunmuşlardır.

Kendisiyle görüştüğümüz Mehmet Kemal Yazan, 'Bosna halkının kendilerini ‘Fatihin torunları’ olarak sevgi ve muhabbetle karşıladıklarını, kucak açtıklarını ve yardımcı olduklarını belirterek: “Bosna’da hiç yabancılık çekmiyoruz, aynen Türkiye’deyiz. Mostar Köprüsünün ayağında dün kızıl ordu tarafından karargah olarak kullanılan binada bugün ALLAH kelamı okutulmakta ve binanın çatısında Bosna her sek bayrağı ile Türk bayrağı yan yana dalgalanmaktadır” dedi.

Bosna’da faaliyette bulunan eğitim kurumlarında öğrenim gören Bosnalı Müslüman gençlerin ve özellikle yaşlı Müslüman Boşnakların selamlarını getiren Sayın Yazan, bize yardımlarını esirgemeyen Türk insanının yardımseverliliğini Bosna da da gösteren Çayelili Çay fabrikası sahiplerine teşekkür ve duacı olacaklarını belirtti.

Haber: Sebahattin ÇEPNİ

Editör: HABER MERKEZİ