Çayeli Barbaros Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi ile Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ortaklaşa 'Yerel Kalkınmada Doğalgaz Teknolojileri Eğitimi' konulu bir eğitim projesi hazırlayarak DPT Merkezi Finans ve İhale birimine başvuru yaptı.

Projenin kabul edilmesi ile birlikte AB hibe fonundan 84.277.50 avro ödenek gönderildi.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, projeyi ilçeye kazandıran Okul Müdürü Aydın Kuş ve Proje Eğitim Koordinatörü Yaşar Yaman'a, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhammet Sarı'ya teşekkür etti. Aktaş, projenin ilçenin gelişmesinde büyük katkısı olacağını söyledi.

Okul Müdürü Aydın Kuş ise projenin amacının yerel kalkınmaya katkı sağlamak, bölgeye yeni gelmekte olan doğalgaz sektöründe çalışan işletmelerin nitelikli ara elemen ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi.

Böylelikle 18- 35 yaş arasındaki işsizlerede işimkanı doğacağınıancak öncelikle bukişilerin kendilerini nitelikli ara eleman olmalarını istedi.

Bu nedenle de 25 kişiye eğitim vereceklerini ve ilçenin kalkınmasına maddi manevi katkı sağlamak istedimklerini kaydeden Kuş, 'Yeni gelemekte olan doğalgaz sektörüne işsiz geçnlerden yeni elamanlar kazandırmak istiyoruz.' dedi.

Verilecek kurslarla alakalı duyuruların okul tarafından yapılacağını belirten okul müdürü Aydın Kuş ve Proje Eğitim Koordinatörü Yaşar Yaman, Kaymakam Mehmet Aktaş, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhammet Sarı ile Okul Aile Birliği yöneticilerine projeye verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.

AB'ye sundukları bir projenin daha olduğunu hatırlatan Kuş, AB'ye 3 değişik proje daha sunacaklarını bildirdi.

Çay Tv

Editör: HABER MERKEZİ