Rize Çayeli'nde faliyet gösteren Çayeli Danışmalık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş 100 öğrenci kapasiteli yeni öğrenci yurdu için temele ilk harcı koydu. Yurt binası, Çayeli'nin tanınmış esnaflarından Lale Lokantası sahibi Ali Osman Temurci'nin hibe ettiği 240 metrekarelik arsa üzerine 5 kat olarak yapılacak. 

Temel atma töreninde konuşan Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçede eğitim fakültesinin kapasitesinin artması, yeni bölümlerin açılması, gece eğitiminin başlaması ile öğrenci sayısında ciddi artışlar olduğuna dikkat çekti. Aktaş, ilçedeki eğitim hizmetlerini karşılamak ve gençlere sahip çıkmak için hibe edilen bu arsa üzerine yurt yaptırması yerinde ve çok isabetli bir karar olduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı Rıza Çakır da Çayeli halkının yardımseverliğine dikkat çekti: 'Çayelili hayırseverdir. Ben inanıyorum ki bu temelini attığımız yurt önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna kadar biter. Bizim de gözümüz burada olacak. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Çayelimize güzel bir öğrenci yurdu kazandıracağız. Başta arsayı bağışlayan çok sevdiğim abim Ali Osman Temurci beye, bugüne kadar yardımlarını esirgemeyen Çayelili esnaflara ve şirket yöneticilerine teşekkür ediyorum. Desteklerinin devamını diliyorum.' dedi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ