Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında Çayeli belediyesi ve ilçe müftülüğü tarafından ortaklaşa “Şefkat ve Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed” adlı konferans düzenlendi.

Çayeli Kültür Merkezinde düzenlenen ve  Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa halkın yoğun ilgisi vardı. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun da abisi olan Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, ayrıca Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır ve konferansa katılan birçok kişinin üniversitede hocalığını yaptı. Konferansa Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize il müftüsü İlyas Serenli, Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır, Rize üniversitesi tıp fakültesi dekanı Arif Yılmaz, İlçe müftüsü Abdullah Yılmaz, Ak Parti Rize milletvekili aday adayı Sebahat Çakır, çok sayıda daire amiri ve vatandaşlar katıldı.

Uzun soluklu ve izleyenler tarafında beğeni ile dinlenen konferans öncesi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Yusuf Karali Eğitim Merkezi hocalarından Rahmi Çörek’in okuduğu Kuranı Kerim ile program başladı. Daha sonra sahneye gelen Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, Sosyal barışın oluşabilmesi için insanın önce kendisiyle barışık olması gerektiğini belirtti. Hacımüftüoğlu, “Din yaratan ile yaratılanın arasında münasebeti tanzim eden ilahi bir sistemdir. Allah'ü Teala birbirine zıt on parçayı bir araya toplayarak, yeni bir özellik sahibi bir birlik meydana getirerek buna da insan şekli vermiştir. İnsan bu özelliği ile yeryüzünün en şerefli varlığıdır. İnsan haricinde hiçbir mahluk bu şerefe malik değildir. Bu özelliği ile insan boşu boşuna yaratılmamış ve kendi başına bırakılmamıştır. Yaratılmışların en şereflisi olan insanın ruhu kendisinin hülasası, yani özetidir. Yine Allah'ü Teâlâ’nın idrake sığmayan noksansız kudreti tefekkür edilince yaratılmışların en yücesi olan insanın mükemmelliği daha iyi anlaşılır' dedi.

Konferansın ardından Rize belediye başkanı ve Çayeli Belediye başkanı tarafından Prof. Dr. Hacımüftüoğlu’na çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: HABER MERKEZİ