Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Basa, yaptığı yazılı açıklamada, kurultayın 16–17 Aralık tarihleri arasında Çayeli Kültür Merkezi’nde düzenleneceğini belirtti.

Kurultaya Karadeniz’e kıyısı olan Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Türkiye’den turizmle ilgili sivil toplum örgütlerinin katılacağını ifade eden Basa, şunları kaydetti: “Ayrıca Moldova, Letonya, Almanya ve Filipinler`den gözlemci sıfatı ile katılım sağlanmaktadır. Kurultayda, ‘Karadeniz’de görülmesi gereken 100 nokta` teması işlenerek Karadeniz Bölgesi’nde turizm potansiyeli olan 100 nokta belirlenerek dünya ülkelerinin beğenisine sunulacaktır. Karadeniz’in geleceğinin önemli ekonomik ve sosyal sektörü olan turizmde ortak kararların alınması ve uygulanması açısından güçlü yerel sivil kuruluşlarının aktif olarak yer aldığı bir planlama sürecinin sektöre öncülük etmesinin yolu açılmış olacaktır. 

Kurultay, Karadeniz ülkelerinin turizm sektöründeki eylemlerinde eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanmasına zemin hazırlayacak. Kurultayla birlikte Karadeniz kıyısal alan turizmi için ortak projeler üretilerek operasyonel ve verimli hale getirilerek turizmin bölgesel imajı güçlendirilecek ve ekonomik varlık haline dönüştürülmesinin yolu açılmış olacak.”

Basa, kurultayda Karadeniz kıyısında turizm fırsatları ve ortak çözüm önerileri, alternatif turizm, Karadeniz kıyı şehrinde yer alan “100 nokta”  projesi, deniz turizmi ve Karadeniz’in kirliliği konularının ele alınacağını bildirdi.

Editör: HABER MERKEZİ