Çayeli’nde kutlu doğum etkinlikleri kapsamında “Kuran ve Hidayet” konulu konferans düzenlendi.

Çayeli Müftülüğünce hazırlanan 'Kutlu Doğum' Programına, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Okur, Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan, Çayeli Emniyet Müdürü Ahmet Tatlıcı, Rize üniversitesi Araştırma hastanesi müdürü Temel Latifoğlu, Çayeli Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Kesici, Büyükköy çay fabrikası müdürü Mustafa Yazan, Daire Amirleri, ilçede görev yapan çok sayıda imam ve kalabalık bir vatandaş topluluğu etkinliğe katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programa Limanköy Mahallesi Hidayet Camii imam-hatibi Rahmi Çörek’in muhteşem sesiyle okuduğu Kuranı Kerim ile devam edildi.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, konuşmasına yoğun bir katılımın olduğu salondakilere teşekkür ederek başladı. İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, “içerisinde bulunduğumuz kültür merkezini ilçeye kazandıranlara teşekkür ediyorum. Burada çok güzel hizmetler veriliyor. Bu şekilde kalıp devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra sahneye Çayeli Müftülüğüne bağlı tasavvuf musikisi tarafından seslendirilen ilahiler beğeniyle dinlendi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Abdulaziz Bayındır kürsüye gelerek, 'Değerli Çayelililer tüm ülkemizde olduğu gibi Çayeli ilçemizde de müftülüğümüzce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle değişik etkinliklerle kutlanmaktadır. Nice Kutlu Doğum Haftasında birlikte olmak temennisiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.' Dedi.

Bayındır, 'Hiç kuşkusuz bu Kur'an insanları en doğru yola iletir ve iyi ameller işleyen mü'minlere, kendilerini büyük bir ödülün beklediği müjdesini verir. Ahirete inanmayanlara gelince, onlar için acıklı bir azap hazırladığımızı bildirir. ' dedi.

Konferansın sonunda İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş tarafından konferansı sunan Prof Dr. Abdulaziz Bayındır’a çiçek takdim etti. Çok etkilendiğini belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş “katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi. İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan’da katkılarından dolayı Kaymakam Mehmet Aktaş’a çiçek takdim etti.

Programın sonunda kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren lise ve ilköğretim öğrencilerine İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş çeşitli hediyeler verdi. Yine bu kapsamda bilgi yarışmasında dereceye giren erkek kuran kursu öğretici ve öğrencilerine Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı tarafından, öğreticilere plaket verilirken öğrencileri de çeşitli hediyeler verildi. Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Okur tarafından da bilgi yarışmasında dereceye giren kız kuran kursu öğreticilerine plaket ve öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.

Programa katılanlara sevgi derneği tarafından kutlu doğum aşı verildi.

Öte yandan konferans için gelen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Abdulaziz Bayındır, sabah Çayeli müftülüğüne bağlı imamlar ile Yeni cami de bir araya gelerek yaklaşık üç saatlik bir konuşma yaptı.

 

Editör: HABER MERKEZİ