01–07 Ekim 2009 tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle Çayeli İlçe Müftülüğüne bağlı Din görevlileri Çayeli’nde bulunan Rehabilitasyon Merkezindeki hasta ziyaretinde bulunup, ziyaret esnasında hasta ve çalışanlar yapılan ziyareti çok anlamlı bulup memnun kaldılar.

Çayeli Müftülüğü tarafından Çayeli Kültür Merkezinde ‘modernleşme süreci ve camiler’  konulu bir konferans tertip edildi. Konferansa, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Müftü Yardımcısı Yahya Çankaya, Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan, Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy, Daire Amirleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haftanın önemi münasebetiyle düzenlenen konferans, İstiklal Marşı akabinde Hidayet Vakfı Camii İmam Hatibi Rahmi Çörek’in Kuran Tilaveti ve Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet Caylan’ın açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

Konferansı sunmak üzere Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer, Hazırladığı belgelerle dinleyicilere Caminin Dinimizdeki yeri zaman ve mekân, mimarisi, imam, Modernleşmede camii gibi önemli konularda değinerek dinleyicilerin dikkatini çekti. Konuşmanın sonunda Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan, Prof. Dr. Faruk Beşer’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Daha sonra Camii ve Kuran Kurslarının yapımı ve yaşatmasında yardımcı ve öncülük yapan hayırsever 11 kişiye katkılarından dolayı plaket verildi. Camilere yardım yapan ve yapımlarında öncülük edenlere Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Kuran Kurslarına hizmeti geçenlere de Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır plaketlerini takdim etti.

Program, Çayeli Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından geleneksel hale gelen ilahilerin okunmasıyla sona erdi. 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ