Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen geçtiğimiz günlerde birincisi tamamlanan Girişimcilik Kurslarının ikincisi başladı.

İstihdamı arttırmak, girişimci ruhunu desteklemek ve farklı yapılarda ticari işletmeler oluşmasını sağlamak amacı ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan Girişimcilik ve İş Fikri Geliştirme Kursları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilkini gerçekleştiren TSO, açtığı bu ikinci kurs ile birlikte 25 kişiyi daha sertifika sahibi yapacak. Bu sertifikaya sahip olan yeni girişimciler, kuracakları işletmeler için Girişimcilik Hibe Programlarından yararlanabilecek ve uygun görülecek olurlarsa devlet hibe yardımları ve teşviklerinden faydalanabilecekler. Bu teşvikler arasında, İşletme Kuruluş Desteği, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, İşletme Giderleri Desteği, Sabit Yatırım Desteği gibi hibe ve faizsiz yardımlar yer alıyor. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlayarak katılım belgesi alan girişimci adayları, bu belgeyi aldıktan sonra işletmesini kurarak hazırlayacağı İş Planı ile KOSGEB Hizmet Merkezlerine Yeni Girişimci Desteği için başvuru yapabiliyorlar.

Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güngör Sarı, gerçekleştirilen eğitim sonrasında ortaya çıkacak yeni girişimcilerin, Çayeli ekonomisine büyük katkı sağlayacağı umudunda olduğunu söyledi. Başkan Sarı, “Bir süre önce ilkini tamamladığımız girişimcilik kursu ile kursiyerleri sertifika sahibi yaptık. Kursa katılım gösteren girişimci adaylarının tamamına başarılar diliyor, KOSGEB İl Müdürlüğüne de desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ