Bu etkinlikler kapsamında ilk olarak Çayeli Aşıklar İlköğretim Okulu’nda bir tören düzenlendi. Bu törende Orman Endüstri Mühendisi Rıza Kamil  tarafından yapılan  günün anlamı, ormanlarımız, ormanların fonksiyonları  gibi benzeri konuları içeren bir sunum slayt eşliğinde sunuldu.
Daha sonra öğrencilere  söyleşi bağlamında sorular sorularak yanıtlar istendi. Öğrencilerin konuyu iyi dinledikleri ve  bildiğiniz ağaç isimlerini söyleyin denildiğinde  oldukça ilgili ve bilgili oldukları verdikleri cevaplardan anlaşıldı. Daha sonra okul bahçesinde öğrencilere  dikilecek fidanlar ve bunların nasıl dikilmesi gerektiği hakkındaki bilgiler Orman Muhafaza Memurlarınca verildi. Fidanlar öğrencilerin minik elleriyle  toprağa dikilerek  hayat buldular.
 
 

 
 
 
 
 
 

İlk  etkinliğin öğleden önce Aşıklar İlköğretim Okulu’nda yapılmasının ardından ikinci etkinlik için bu sefer öğleden sonra  Kaptanpaşa  İzzet Akçal Yatılı Bölge İlköğretim Okulu seçilmişti. Çayeli Orman İşletme Şefliği ekibini Okul İdaresi  ve öğrenciler büyük bir heyecanla bekliyordu. Burada da önce slayt eşliğinde sunum  yapılarak okul bahçesinde  fidan dikimine geçildi.Öğrencilerin birbiri ile yarış edercesine fidan dikme istekleri gözden kaçmadı.
 
 
 
 
 

Üçüncü etkinlik için bu defa bir sonraki  gün olan Perşembe günü  Çayeli Barbaros Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi  ziyaret edildi.Burada da öğrencilere  hafta ile ilgili  slayt eşliğinde  bilgiler verildi.Ayrıca Ahşap Teknolojisi Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri ile okul bahçesinde fidan dikimi yaptırıldı.Ahşap Teknolojisi Bölüm Şefi Melih Sevimbay  bu etkinlikten  çok memnun olduğunu söyleyerek yaptığı açıklamasında ‘’Bizler istedik, sizler de bizi kırmadınız.Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu.Bölüm öğrencilerim için sizlerin tekrar başka zamanlarda bilginize başvuracağız.Teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

 

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında her üç  okulda yapılan etkinliğin ardından öğrencilere ve okul yöneticileri ve öğretmenlere Çayeli Orman İşletme Şefliği’nce çikolata ikram edildi. Bu ikramdan çok memnun olan yöneticiler, öğretmenler ve daha çok da öğrenciler memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler . Öğretmenler,  bu tip etkinliklerin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu  ve  tekrarını dilediklerini belirttiler.

Rize Orman İşletme Müdürü Ceyhan Özten 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman  Haftası etkinlikleri hakkında yaptığı  açıklamada ‘’21 Mart Günü  başlayan bu hafta, Orman Sevgisini çoğaltmak, ormanlar hakkında insanları bilgilendirmek, öğrencilerde orman sevgisi  ve çevre duyarlılığı oluşturarak fidan dikmelerini teşvik etmek  amacıyla  bir dizi etkinlik  yapmaktayız’’ dedi.Çayeli Orman İşletme Şefi Ali Türüt’ise verdiği demeçte ‘’Şeflik olarak her zaman olduğu gibi  bu hafta dolayısıyla da öğrenciler için bir dizi etkinlik yapıyoruz.Onların orman sevgisi ve çevre duyarlılığını kazandırma yanında ormanlar hakkında ve ülkemiz ormancılığının bugünkü durumu ve yapılan çalışmalar konusunda bilgiler veriyoruz.Amacımız geleceğimiz teminatı olan genç nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmaktır.Bu yolda uğraşı veriyoruz.Bilgi ve seminer bazında  herkesin yardımına koşmaya hazırız.Herkesin 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü  kutluyorum’’ dedi.

Her üç  okulda yapılan faaliyet toplu resim  çekimlerinin  ardından  son buldu.

Haber :  Rıza KAMİL

Foto   : Aptullah YETİMOĞLU

Editör: HABER MERKEZİ