Tek Gıda İş Sendikası Çayeli’nde irtibat bürosu açtı. Açılışta AKP Büyükköy belediye başkanı Mustafa Okur İle sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Tek Gıda İş Sendikası Başkanı Naci Bayraktutan sitemize yaptığı açıklamada, “Çayeli’nde 5 Çay Fabrikasının bulunduğunu ve bu fabrikalarda çalışan 1500 üyemiz bulunmaktadır. Artık şube sisteminde yaptığımız değişiklikle 50 şubeyi azaltarak profesyonel bir hale getirerek 5 şubeye düşürmüş bulunmaktayız. Bu anlamda Çayeli’nde üyelerimize, müstahsilimize ve çay fabrikalarından emekli olan vatandaşlarımızı bir araya getireceğimiz bu üç ayağı Çayeli’ne kazandırmaktan mutlu olmaktayız” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Türk iş 6.bölge temsilcisi İsmail TOPÇU “ sendikamızın yeniden yapılanma sürecinin bir tezahürüdür bu. Şimdi bazı arkadaşlarımız bunu yanlış algılayabilirler ve hatta bunu başka türlü söylemlere dökebilirler. Bu sadece sendikal rekabetten doğan bir hizmet değildir. Bu yeniden yapılanma sürecinin başlangıcıdır.

Bu gün AKP’nin değerli il başkanının bir ifadesi var. Çok doğru katılıyorum ama tarafsız olmayanlar da var. Şimdi o tarafsız olmayanların neye taraf olduklarını eğer burada sorgularsak o zaman bunun altından başka kokular çıkmaya başlar. Arabalarını bunlara tahsis edipte bu bölgeye bunları tetikçi kiralık katil gibi gönderen o zihniyeti sorgulamak lazım. Ne yapmaya çalışıyorlar. Değerli kardeşlerim bakım olayın gerçeği şu; bu sanayi bu güne kadar kimseye peşkeş çekilemedi. Kimseye lokma edip yedirilmedi. Ama bugün birileri diyorlar ki bu büyük gücü önce bir parçalayalım ondan sonra yutalım diyorlar. Bende şimdi diyorum ki Çayeli halkı buna müsaade etmeyecek. Bugün kullandıkları araçların yarın eğer gazetelerde plakaları açıklanıp ta hangi kurum, kuruluşlara veyahut ta kişilere ait oldukları açıklanıp ta ortaya çıktığı zaman, merak ediyorum bu sendikayı temsil eden insanlar hangi yüzle bu bölge insanının yüzüne bakacaklar. Buradan tarafsız basına sesleniyorum lütfen o araçların plakalarını araştırsınlar. Hangi kurum-kuruluşa ait olduğunu tespit etsinler ve bölge halkına bunu açıklasınlar” dedi.

Tek Gıda İş Sendikası genel merkez üyesi Recep Ali Çelik ise “ Sayın Katmer başkanımın dediği gibi kendilerini birilerinin yerine koyarak veya birilerine şirin gözükmek maksadıyla birilerini arayıp zorlamaya çalışanlar var. Çaykur genel müdürü ben tarafsızım diyor, tarafsızlığından şüphem yok. ama burada bir şeyi ne olarak açıklıyorum değerli arkadaşlar. Bir aydır buradadırlar, bütün hülya vaatler, akla hayale gelmeyen vaatlerde bulunarak toplam bin altıyüz arkadaşımızı istifa ettirdiler. Bunlardan da üçyüz doksanını geri aldık. Bütün hayalleri yıkıldı. Ama bunlar yine bu akşam televizyona çıksınlar yinede ifade edecekleri rakam 3 bin, 4 bin dir. Özür diliyorum şimdi genel merkezden yazı geldi bu gün itibari ile geri dönenlerin sayısı üçyüz doksan değil, beşyüz seksen olmuştur” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ