31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında Çayeli Okullarında okuyan öğrenciler aldıkları derecelerle damga vurdular.  
Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreni öncesi Rize Merkezindeki okullarda okuyan öğrenciler Cumhuriyet Meydanı'ndan başlattıkları yürüyüşe İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karabin'de destek verdi.
Kültür Merkezinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Rize Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Ali Önen sigara ile mücadele konusunda Rize’de yapılan ve yapılması planlana çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
Programda daha sonra İl Genelinde tüm okulların öğrencilerinin katıldığı ve sponsorluğunda çözüm dergisi dershanesinin yaptığı Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Programda Çayeli Vakıfbank Lisesi, AH-Nİ Anadolu Lisesi, 9 Mart İlköğretim Okulu ve 75. YIL İMBK YİBO Öğrencileri Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye girdiler.
Programın sponsorluluğunu üstlenen Rize Çözüm Dershanesi Sahibi Mahmut Tabak’ta konuşmasında şunları söyledi 'Çözüm Derhanesi olarak bugün burada 18 altın verdik. Bir altımız eksik kaldı. Bu altının sahibi hiç kimse kusura bakmasın Çayeli Milli Eğitim Camiasıdır. Benim gördüğüm kadarıyla Çayeli Milli Eğitim Camiası bu yarışmaya fevkalade ilgi ve alaka göstermiştir. Kendilerini bu vesile ile kutluyorum.'  


Editör: HABER MERKEZİ