Kutlama etkinlikleri toplantısı İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan’ın başkanlığında din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmakta olan “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde bu yıl yapılacak olan faaliyetler kararlaştırıldı.

Çayeli İlçe Müftülüğü binasında yapılan toplantıda yapılacak etkinlikler içerisinde: Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’i temsil eden gülün dağıtımı, yapılacak olan programlara halkın katılımını sağlamak amacıyla davetiyelerin dağıtılması yine bu amaçla basına duyurular verilmesi ve belediye hoparlöründen ilan edilmesi, hastane, rehabitilasyon merkezi, esnafın ve kamu kurum ve kuruluşlarının ziyaret edilmesi, Kur’an Kursları öğrencilerinin sağlık taraması yapılması yoksullara gıda yardımı, hat sergi açılması, ücretsiz taşıma hatim ve mevlid okunması, okullar arasında bu haftayla ilgili şiir ve kompozisyon, Kur’an Kursları arasında Hadis ezberleme, Din görevlileri arasında hutbe yarışmalarının yapılması, Kutlu Doğum aşı verilmesi, Kur’an’ı Kerim, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in şeceresinin basılı olduğu tablolarının, Diyanet yayınlarının halka dağıtımı, çocuklara kırtasiye ve kutlu doğum balonunun dağıtılması, Kur’an Kursları arası futbol turnuvası, Din görevlileri arasında tenis turnuvasının yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle ve bu yılın Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin 1400. Yılı Kur’an Yılı kabul edildiğinden dolayı “Kur’an ve hidayet” konulu bir konferans düzenlenecek. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulaziz BAYINDIR’ın katılacağı konferans 15.04.2010 tarihinde saat 19.30 da Çayeli Kültür Merkezinde yapılacak.

Yine bu yıl ilk defa çocuklara yönelik 14 Nisan saat 09.30 Kültür Merkezinde “Kutlu Çocuk” şenliği düzenlenecektir. Programda çocuklarımıza sinevizyon gösterimi, ilahi (na’tı şerif), tiyatro, şiir sunumu, jonklör ve kukla gösterimi, çocuk ilahileri sunulacaktır. 13 Nisan’da Çayeli Eğitim Merkezinde öğleden önce kız Kur’an kursu, öğleden sonrada erkek Kur’an kursu öğrencileri arasında bilgi yarışması yapılacaktır. Yarışmada dereceye giren Kur’an Kursu öğrencilerine plaket ve çeşitli hediyeler verilecek.

Toplantı sonunda İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan bütün katılanlara ve emeği geçenlere teşekkürlerini sunup hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ