Çayeli’nde ilköğretim okullarında okuyan ve maddi imkânı yetersiz olan 350 öğrenciye, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” projesi kapsamında ders çalışma masası, çalışma koltuğu, gar dolap(elbise dolabı) ve masa lambası dağıtılmaya devam ediyor.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) ve Çayeli Kay makamlığının ortaklaşa yürütülen  “Eğitimde Fırsat Eşitliği” projesi kapsamında ders çalışma masası, çalışma koltuğu, gar dolap(elbise dolabı) ve masa lambası dağıtımı devam ediyor. Çayeli Kaymakamlığınca anne babasının sosyal güvencesi olmayan, evlerinde uygun ders çalışma ortamı olmayan, maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin eğitim ortamlarını düzenlemek, derslerde ve ders dışı etkinliklerinde okuma alışkanlığı kazandırmak için hedeflenen proje hayata geçiriliyor.

Çayeli’ndeki tüm ilköğretim okullarını kapsayan 350 ders çalışma masası, çalışma koltuğu, gar dolap(elbise dolabı) ve masa lambası Kaymakamlık tarafından temin edilen araç ve görevliler ile evlere gidilip gösterilen yerlere kurulum hizmeti de karşılanıyor. Bir haftada yaklaşık 150 tanesinin dağıtıldığı çalışma masası dağıtımları sırasında aileler alacakları hediyeleri görünce son derece memnun kaldıkları gözlendi.

Editör: HABER MERKEZİ