Çayeli Öğretmenevinde gerçekleşen programa Devlet Bakanı ve Ak Parti Rize Milletvekili adayı Hayati Yazıcı başta olmak üzere ilçe idare amirleri siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri okul öğrenci meclis üyeleri ve çok sayıda genç katıldı. 

Programda ilk konuşmayı yapan Devlet Bakanı ve Ak Parti Rize Milletvekili adayı Hayati Yazıcı gençlere yönelik tavsiyelerde bulundu. Daha sonra söz alan Çayeli Gençlik Derneği Başkanı Vatan Karakaş şunları söyledi “eğer biz gerçekten vatanını seven, ülkesine, örflerine geleneklerine bağlı, geleceği gören ve ona göre yetişmiş bir nesil istiyorsak gençlere sahip çıkmamız lazım bizler sahip çıkmazsak birileri sahip çıkacak. Kısıtlı imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Büyüklerimizden isteğimi ilçemize en kısa zamanda bir gençlik merkezi kazandırılmasıdır. Programda daha sonra Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Ankara Çayeli’liler Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Çayeli Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Hüsrev birer konuşmaya yaparak gençliğe yönelik çeşitli destek mesajları verdiler.

Programda ayrıca Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen liseler arası kısa film yarışmasında 280 eser arasında ilk 10’a giren Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu öğrencilerinin çekmiş olduğu “Son Nefesten Sonrası” adlı kısa film beğeniyle izlendi.

 

Editör: HABER MERKEZİ