Kongre gününe kadar derneğin başkanlık süreci ve geçmiş yönetimde de görev almış genç jenerasyonun temsilcilerinden bir adaylığı için ismi geçen İlknur Çolak’ın ise sadece kongre sürecinde yola çıkmasının önünün kesilmediği noktasının dikkate alınması gerçeği ortada dururken, bizzatı Başkan Yılmaz Hüsrev’in konuşmasına yansıyan açıklaması ile de su yüzüne çıkıyor ve kongrenin başından itibaren oluşan durumun ardından Başkan Hüsrev konuşmasında şunları dile getiriyordu “İstanbul gibi, 14 milyonun yaşadığı dev bir metropolde bütün insanları toplamak, her türlü faaliyette onları yan yana getirmek zordur! Elbette ki, mazeret üretmekte idarecilerin başvurduğu yol olmamalıdır! Ama herkesin değerlendirmelerini sağduyu ile yapmaları da gereklidir.Daha başarılı olmak, daha çok insana ulaşmak, etkin faaliyetler yapmak, Çayeli’mizi, bölgemizi daha iyi tanıtmak, tabiidir ki, derneklerin en önemli görevidir ama başarılar kolay elde edilmiyor…! Düşünceleri icraata dönüştürmek sanıldığı gibi kolay değildir! Bütün bunlara rağmen, üç yıl içerisinde önemli mesafeler kat ettik. Önemli başarılara imza attık ve Çayeli Derneği, diğer Çayeli derneklerini önemli yerlere taşıdı. Öncelikle 10 derneği yan yana getirerek Çayeli Dernekler Federasyonu’nu kurduk. Birlik olduk, bütünleştik! Yıllarca ayrı yerlerde, bölük pörçük olan, izbe yerlerde faaliyet yapan derneklerimizle aynı çatı altında toplanmanın onur ve mutluluğunu yaşadık. Aynı çatı altında toplandık! Çayeli, Aşıklar, Şairler, Senoz, Kemer, Yeşiltepe, Çom, Kesmetaş, Çepni ve Esendağ dernekleri ile yan yana geldik ve aynı ilçenin çocukları olarak birlik ve beraberlik içinde birçok faaliyete imza attık. Birliğin ve beraberliğin hazzını yaşadık. Birbirini tanıma, birbirimizle dost ve arkadaş olma fırsatı bulduk. Sorunlarımızı hep beraber çözdük, güçlerimizi birleştirdik. Organizasyonlarımızda binlerce insanı ortak bir platformda yan yana getirdik. Ardı arkası kesilmeyen faaliyetlerimizle bölgemizin en etkin sivil toplum kuruluşu haline geldik. Birliğin sesini, Çayeli’nin sesi haline getirdik. İtiraf etmek gerekir ki, bütün etkinliklerin, dernek başkanlarından oluşan federasyon tarafından yürütülmesi, dernekleri, federasyonun gölgesinde bıraksa da, Çayeli dernekçilik anlamında altın yıllarını yaşadı ve bundan sonrada bu güzellikleri yaşamaya devam edecektir” dedi. 

Divan Başkanlığını Vakif Başkanı Ali Fuat Albayrak Yaptı.

Kongreye büyük bir çoğunluk katılması Yılmaz Hüsrev’in sözlerinin doğruluğu gerekçesini gösteriyordu. Daha sonra tek liste ile kongreye geçildi.Çayeli Derneğinin 7.nci olağan Kongresi yapılarak Yılmaz Hüsrev başkanlığında yeni yönetim belirlendi.

Kongrenin dilek ve temenni bölümünde söz alan genç jenerasyonun temsilcisi olarak adaylığı konuşulan İlknur Çolak, söz alarak şunları söyledi ”Başkanın kongre sürecine ilerlediği dönemde toplantılar ve zaman zaman konuşmaya çalıştığımız anlarda aday olup olmadığı noktasında her hangi bir bilgi vermediği için, bizde yüreğimizi ortaya koyarak yola çıktık,belki paramız yok ama bu görevi yapmaya aday olmak için gönlümüz var.Ama dernekler içinde var olan dedikodular gerçekten çok kötü bir şey,neden biz anlaşamıyoruz, Sosyoloğlar diyor ki Karadenizde evler çok dağınık insanlar bireysel olmaya alışmış grupça hareket edemiyor,buğün burada insanların grupça hareket ettiğini gördüm,teşekkür ederim.Ama yürek sadece grupça olmakta değil,yürek bir şeyleri ortaya koymakta,ben buğun bazı insanlarda o yüreği göremedim.Çok üzgünüm ,ve yürekli olmalarını isterdim,bir bayana karşı bağırdılar yukarda,bu beni çok üzdü.Gerçekten gergin bir ortam olmasın diye adaylıktan çekildik” diye sözlerini tamamlarken müdahale edilmesi ile İlknur ÇOLAK sözlerini bitirmek zorunda kaldı.   
Bunun üzerine tekrar kürsüye gelen Yılmaz Hüsrev ”Bu manzarayı yaşamak istemezdim.Ama yaşadık,başından beri dinlediniz beni,başından beri sabırla dinlediniz beni teşekkür ediyorum.Adım atacağım dışarı ama nasıl atacağım bilemiyorum ama,atacağım,her zaman dirilmeyi,yürümeyi bilen birisiyim. Burada bana destek verdiniz size layık olmaya çalışacağım” dedi.     

Yapılan Çayeli derneği kongresinin Üç yıllık süre için Yılmaz Hüsrev başkanlığında 15 kişilik yönetim kadrosunun yapılacak ilk yönetim toplantısı ile görev dağılımı yapacakları dile getirildi.

 Kongreden sonra ilk yönetim toplantısından sonra oluşacak  listenin daha sonra eklenecek.

Mini YORUM(Dursun Ali' YILMAZ)

Çayeli Derneğinin bu güne kadar yapılan Kongrelerinden farklı bir demokratik yarışa sahne olmasa bile Kongrede bir Bayan Başkan adayının son anda adaylıktan çekilerek kongreyi gerginleştirmek istememesi ile son bulan bu adaylığın başlayan sürecinin bu kongre ile kalmayacağı, Çayelilerin artık önümüzdeki süreçte gençlerin Derneklerde ve vakıflarda bayrağı devir alabileceklerinin ciddi işaretlerini vermiş oldular.Ne diyelim Demokrasilere inanıyorsak ki tüm kalbimizle inanıyoruz buna göre artik her sivil toplum örgütlerinde, her Dernek veya vakifta bu tür güzelliklere rastlayacağız.Sadece dikkat etmemiz gereken hususların ise bu tür ortaya çıkan gençlerin fevri davranışlar içinde bulunup camiaların yıpranması  sonuçlarına ulaşmaması da gerekiyor.Çünkü Kongreler bir gün yönetimler üç yıldır.Kongre bittikten sonra Üç yıllığına seçilen kadronun çalışmalarına omuz vermek destek olmaktır.

Merhabalar,
Çayeli Derneği kongre sürecinde biz arkadaşlarla yola çıkarken grup içinde başkan seçmedik... Hepimiz birer başkan adayı gibi çalıştık... Çalışmanın başlangıcında  benim ve Tamer Gümüş'ün adı geçtiği için ön planda görüldük. Kongre günü de kararları birkaç arkadaşla birlikte aldık, kişisel karar verilmemiştir, bugün de olduğu gibi... Kongrede yaptığım konuşma grup adına yapılan bir konuşmadır... Salonda herkesle fikir paylaşımında bulunamadığım için de konuşmalarda bazı cümlelerde 'ben' ifadesini kullandım. Arkadaşlarım sonrasında konuşmayı onayladığı için grup adına yapılan bir konuşma olarak ifade edebiliriz.
Bilindiği gibi dernek tüzüğüne göre başkanı yönetim kurulu seçer... Bizler başkanlık yarışında olmadığımız için bu konuyla ilgili bir açıklamada da bulunmadık, grupça hareket ettik.
İlginize teşekkür ederiz...
 
İlknur Çolak

 
 
Önemli NOT  :  Haberimizin yayına girdiğimiz saatten şu ana kadar okuyan okuyucularımızdan özür diliyerek,haberimizde adaylık için ismi geçenin Tamer Gümüş olduğu,İlknur Çolak'ın grubu temsilen kongrede söz aldığını siz okuyucularımıza alanen bildiririz.

Haber Kaynağı: www.medyakaradeniz.com

 

Editör: HABER MERKEZİ