Sabah erken saatlerde Çayeli’nden hareket ederek 3 saate yakın birazda tehlikeli yolculuk ardından Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan kara göle ulaşıldı.

Geziyi organize eden Çayeli Gençlik Derneği adına açıklama yapan Dernek Başkanı Vatan Karakaş; “Önceden Yapmayı düşündüğümüz Çat yaylasındaki gençlik pikniğinin ertelenmesi sonucunda gelen yoğun talep üzerine Borçka - Kara göl gezisi gündeme gelmiştir.Bu çerçevede yaptığımız hazırlıklarla ve Bizlere her zaman desteğini esirgemeyen Çayeli belediye başkan yardımcımız sayın Mustafa Baltacı’nın desteği ile bu geziyi organize ettik.

Daha önce gelmediğimiz Kara göl’e, 3 saatten aşkın bir yolculuk ve son 5 km. si çok kötü olan bir yol sonunda göle ulaştık.Tabiat harikası çok güzel bir manzara ile karşılaştık.Gezide aramızda bulunan il dışından ve yurt dışından gelen Çayelililer, Çayeli Belediyesi personeli ve Çayeli Doğa Sporları İhtisas Kulübü (ÇAYDOSK) üyeleri ile birlikte çok güzel bir gün geçirdik.Yenilen yemeklerin ve gölde kayık keyfinin ardından Bizleri kırmayarak gezimize katılan genç sanatçı kardeşimiz Gökhan Demirci’nin eşsiz tulumuyla horon oynadık.Gerek yerli gerekse yabancı turistlerin katılımıyla horon halkası büyüdü.Diye bilirim ki,  Bugün Borçka Kara göle heyecan kattık.Biz göle yaklaştığımızda bir kaç kişi oturmuş yemek yiyordu.Tulumun ilk sesleriyle birden etrafımız kalabalıklaşmaya başladı. Çayeli Gençlik Derneği olarak yaptığımız etkinliklerden en çok keyif aldığımız bir oldu diyebiliriz.

Bu anlamda Geziye katılan tüm katılımcılara, Bizlerden desteğini eksik etmeyen Çayeli Belediye Başkanı Sayın Rıza Çakır’a, Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Baltacı’ya, Madenli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tüylüoğlun’a, Tulumuyla bizleri eğlendiren kardeşimiz Gökhan Demirci’ye ve yolculuğumuz esnasında bizlere eşlik eden deneyimli otobüs şoförleri Ahmet Serbestoğlu ve Muhammet Sarı ağabeyimize Çayeli Gençlik Derneği adına gönülden teşekkür ederim.” Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ