GÖKTÜRK FIRAT

Türkiye'nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmesi'nde, Türk Maden İş Sendikası ile İşletme arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varılamadı. Alınan grev kararı hafta sonu uygulamaya konulacak.

Çayeli ilçesi Madenli beldesinde bulunan Kanada merkezli uluslararası Inmet Mining Corporation firması tarafından işletilen Çayeli Bakır İşletmesi'nde Cuma günü 320 işçinin iş bırakması ile madendeki faaliyetler duracak.

Bir süre önce Türk Maden İş Sendikası tarafından işverenden istenilen zam alınamadığı için görüşmelerin kilitlendiği belirtilerek grev kararı alındığı açıklanmıştı. Aradan geçen süre içerisinde işverenden herhangi bir tepki gelmediği için sendikalı işçilerin Cuma günü iş grev kararını uygulamaya koyacakları belirtildi.

Çayeli Bakır İşletmesi, 1983 yılında yap işlet modeli ile ihale edilmiş 2004 de yapılan özelleştirme ile yüzde 100'ü Inmet Mining isimli Kanada merkezli yabancı firma tarafından satın alınmıştı.
Yıllık 600 bin ton bakır işleme kapasitesine sahip tesis şu ana kadar 1.4 milyon cevher işleme kapasitesine ulaşmıştı. Türkiye'nin en büyük bakır madenlerinden biri olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nde 320'si sendikalı 490 personel çalışıyor.

Editör: HABER MERKEZİ