ÇAYKUR'un 2008 yılı 2. sürgün yaş çay alımlarını ay sonunda kapatacağını duyan bir grup çay üreticisi ÇAYKUR Taşlıdere Çay Fabrikası önünde tepki gösterdi.

ÇAYKUR'un yaş çay alım kampanyasını erken tamamlayacağını duyan bir grup çay üreticisi ÇAYKUR'a bağlı Taşlıdere Çay Fabrikası önünde toplanarak, çaylarının dalında kaldığı gerekçesiyle karara tepki gösterdiler. Öğle saatlerinde Taşlıdere Çay Fabrikası önünde toplanan Çorapçılar Mahallesi'nden yaklaşık 20 kişi yaptıkları açıklamada, 'Kontenjan kota derken çayımızı tamamlayamadık. Çayımız halen dalında. Şimdi de 29 Temmuz tarihinde ÇAYKUR'un alımları tamamlayacağını öğrendik. 29 Temmuz'a kadar çayımızı toplayıp teslim edemeyiz. Çayımız dalında kalacak. Özel sektörün durumu ortada. Bu şekilde çayımızı özel sektöre satmaya zorlanıyoruz. Eğer doğruysa bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz' dediler.

Üreticilerin tepkisi sırasında fabrika önünde güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri fabrika yöneticileri ile üreticiler arasında herhangi bir tatsızlık yaşanmasını önledi. Üreticiler yaptıkları açıklamanın ardından fabrika önünden ayrıldılar. (Karadeniz)



Editör: HABER MERKEZİ