Mustafa BAYRAK

RİZE: Ziraat odası başkanlığınca öğretmen evinde tüm sivil toplum örgütleri ile siyasilere çay yasa tasarısının kabul edilmemesi ile ilgili yemek verildi.

Rize Ziraat odası başkanlığında Rize öğretmen evinde verilen öğle yemeğine AKP il başkanı Hasan Karal ile birlikte Tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar, kooperatif başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

Yemekte konuşan Rize Ziraat odası başkanı Nevzat Paliç ”Tüm sivil toplum örgütleri Rize için gereklidir. Çay bölgemizin tek geçim kaynağıdır, 1 milyon insan çay la geçinmekte, üreticinin aleyhine olacak her konuya oda olarak karşıyız, üreticinin lehine olacak olan her oluşama ise tüm gücümüzle destek veririz. Çay ile ilgili hazırlanacak olan çay kanun tasarısına tüm sivil toplum örgütlerinin desteği alınmalı, gizli odalarda, tasarı hazırlanamaz. Tüm sivil toplum örgütleri olarak ilimize, bölgemize yararlı olacak her Konuya destek veririz” dedi.

Siyası davranmadıklarını söyleyen Paliç ”Sivil toplum örgütleri siyası değildir, siyası davranamazlar. Hiçbir sivil toplum örgütü çayı ben iyi bilirim dememeli, çay ı en iyi bilen köydeki, bahçedeki üreticidir” dedi.

Öğretmen evinde verilen yemekli toplantıya yaklaşık 200 kişi katıldı.

Editör: HABER MERKEZİ