Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde gerçekleşen toplantıya katılan Çayeli Ziraat Odası Başkanı Mustafa Demirci, toplantıda mutlaka bir çay kanunun çıkartılması gerektiği kararında birleşildiğini ifade etti. 

Son zamanlarda çay konusunda yapılan tartışmalar üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde toplanan 20 oda başkanı sorunları tartıştı. Ankara’ya genel merkeze gidenler arasında yer alan Çayeli Ziraat Odası Başkanı Mustafa Demirci dönüşünde sitemize açıklamalarda bulundu.  Demirci, ağırlıkta çay kanunu ile ilgili yapılan tartışmaların konuşulduğu 20 oda başkanın katılımıyla gerçekleşen görüşmelerde mutlaka bir çay kanunun çıkartılması gerektiği kararında birleşildiğini ifade etti. 

Yıllardan bu yana çayın kronik sorunu haline gelen sorunlarının olduğunu belirten Demirci, “kaçak çayın ülkeye sokulması, taban fiyat, çay parası ödemelerinin gecikmesi, çayın kalitesizliği ve denetimsizliği, kota ve kontenjan uygulaması, özel sektör’ün ödeme garantisi ve benzeri konularda çayın sıkıntıları bulunmaktadır.  Bu sorunların hallolması için bir çay kanununa ihtiyaç olduğunu düşünmekteydik. Ankara’da Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde 20 oda başkanı arkadaşımızla yaptığımız görüşmede de çay kanunun bir ihtiyaç olduğunu tespit ettik.”

Çay kanunda da bir takım eksikliklerin olduğunu belirten Demirci, “toplantıda eksikliklerin olduğu maddeleri tespit edip bu doğrultuda yetkililere gönderip düzeltilmesini talebimizi ilettik.  Ayrıca toplantıda çay kanunu ile birlikte birde çay üst kurulunun da kurulması gerektiği alınan kararlar içerisinde yer aldı.” Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ