Erdoğan, yaptığı açıklamada, 2009 yılında yaş çay kilogram fiyatının 79 kuruş, destekleme priminin ise 11,5 kuruş olduğunu anımsattı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın son yıllarda enflasyon oranında yaş çaya zam verdiğini ifade eden Erdoğan, ''Enflasyon oranlarını hesapladığımızda yaş çay kilogram fiyatı 2010 yılı için rahatlıkla hesaplanabilir. Destekleme primi hariç bu yıl 86-87 kuruş civarında bir fiyat gelebileceğini düşünüyorum. Yaş çay kilogram fiyatını destekleme primi ile birlikte 1 liranın üzerinde bekliyoruz'' dedi.

Erdoğan, sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Rize'de birlik beraberlik içerisinde olursak yaş çay kilogram fiyatına 2-3 kuruş fazladan fiyat alabiliriz. 86 kuruş olması tahmin edilen fiyatı 90 kuruş yapabiliriz. Yaş çay kilogramında fazladan alınabilecek 2 kuruş bölgeye 40 trilyon liranın fazladan girmesi anlamına gelir. Çay fiyatını kaç lira isteyeceksek birlik beraberlik içerisinde isteyelim. Yaş çayın kilogram fiyatı destekleme primi ile 2009 yılında 90,5 kuruş olurken 2010 yılında 1.5-2 lira konuşmak afaki olur.''

Editör: HABER MERKEZİ