Rize'de yaklaşık üç ay önce görkemli bir şekilde açılışı yapılan ve daha sonra kapanan Özilay Çay Fabrikası'nın açılış törenine gönderilen Başbakan, TBMM Başkanı ve Dışişleri Bakanı yazılı çelenklerin firma yetkilileri tarafından gönderildiği ortaya çıktı.

Merkeze bağlı Sütlüce köyünde açılışı yapılan Özilay isimli çay işletmesi, iflas ederek üretimini durdurdu. Piyasaya, çalışanlarına ve üreticiye borcu olan fabrikaya icra kararı ile el konulduğu öğrenildi.

Firma yetkililerinin bir hafta önce Rize'den habersiz bir şekilde ayrıldığı öğrenilirken, fabrika çalışanları, maaşlarına karşılık fabrikada bulunan kuru çaylara el koydu. Piyasa alacaklıları ise alacaklarının tahsilatı için icra işlemleri başlattı.

Konuyla ilgili sıkıntılarını dile getiren köy sakinleri, paralarının ödenmesini beklediklerini belirterek, 'İcra kararıyla fabrikaya el konmuş. Müstahsil mağdur. Fabrikayı açanlar çekmiş gitmiş, nerede oldukları belli değil' şeklinde konuştular.

AK Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer, açılıştaki yer alan çelenklerin sahte olduğunu belirterek, 'İstihdama fayda sağlayacak bir fabrika açılacağı için konuyu araştırmadan açılışa gittik. Oradaki yöneticilerin sanayi işletmesini kaldıracak kapasitede olmadığını gördüm. Bu olayın, Rizeli'yi aldatma gibi olduğunu hissettim. Bir an önce orayı terk etmek için çaba harcadım. Ben oradayken firma yetkilileri ile paylaştığım bir şey vardı.

Sayın Başbakanımızın, Meclis Başkanımızın ve Dışişleri Bakanımızın çelenkleri vardı. Bunları görünce firma yetkililerinden Sayın Başbakanımızın çelenklerden haberi olup olmadığını sordum. Çünkü Rize'de Sayın Başbakanımızın çelenklerine biz aracılık ederiz. Onlara bunun doğru olup olmadığını araştırıp, doğru olmaması halinde bu bilgiyi basınla paylaşacağımı söyledim. Yaptığım araştırmada Başbakanımız dahil olmak üzere diğer çelenklerin de sahte olduğunu tespit ettim' dedi.

Öte yandan, yaklaşık 55 çalışanı bulunan fabrikanın bu sezon üreticiden 980 tona yakın çay aldığı belirtildi.

Editör: HABER MERKEZİ