Dilek ASLAN

Çiçek, yaptığı açıklamada, 2008 yılında KÖYDES Projesi kapsamında ilçede içme suyu, taş duvar, menfez, asfalt, onarım, köprü, yol gibi önemli altyapı çalışmaları ile halka hizmet sunduklarını vurguladı. 

İl Özel İdaresi bütçesi ile Rize genelinde tüm ilçeler ve merkezi kapsayan bir yatırım programı yapıldığını dile getiren Çiçek, ''Bu program çerçevesinde eğitim, sağlık, spor, kültür, tarım ve şantiye şefliği hizmetleri kapsamlı olarak ele alındı. Bütçe imkanları, ilçenin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda içme suyu, yol, okul, sağlık ocağı, başta olmak üzere ilgili kuruluşlarla koordineli olarak çalışmalar yürütüldü'' dedi. 

İlçeye İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesinden ayrılan ödenek durumuna göre köylerin altyapı ve diğer kamusal alanlarıyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Çiçek, şunları söyledi: 

''İlçemize bağlı 27 köy bulunmaktadır. Bu köylerin dahil olduğu Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yatırımlar yapılmaktadır. 2007 yılında KÖYDES projeleri çerçevesinde köylerimize 10 bin 700 kilometre beton yol, 11 adet taş duvar, 6 adet menfez ve çeşitli işler yapılmıştı. 2007 yılında ilçemize 1 milyon 607 bin 888 YTL ödenek tahsis edilmişti. Geçtiğimiz yıl ise ilçemizde bin 930 metreküp beton dökülmüş, 2 adet su deposu yapılmış, 12 bin 677 metre su borusu döşenmiş, 2 adet taş duvar yapılmıştır. Asil proje sayısı 7, yedek proje sayısı ise 5 olarak gerçekleşmiştir.'' 

Ardeşen yol ayrımından Ayder Yaylası'na kadar yolun birinci sınıf asfalt döküldüğünü anlatan Çiçek, ''Bunun yanında yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi Zil Kale onarıldı. Yapımı tamamlanan yeni futbol sahası hizmete açıldı. İlçemizde yapılmaya başlanan yeni lise binası da bu yıl içerisinde tamamlanacak'' dedi. 

Çiçek, geleceğe yönelik daha yaşanılır ve daha nitelikli köyler oluşturulması, köyde yaşayanların aktif katkısıyla mümkün olacağını kaydetti. 

Editör: HABER MERKEZİ