ŞEMSETTİN SARI
 
Her yıl 13–19 Ekim tarihleri arasında geleneksel olarak kutlanılan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' Çayeli'nde bir dizi etkinlikle kutlanılıyor. Bu kapsamda Rize Üniversitesi (RU) İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. H.Ahmet Özdemir Çayeli Müftülüğünün daveti üzerine Kültür Merkezinde bir konferans verdi.

Konuşmasında Cami, Dingörevlileri ve Cemaat ilişkilerine değinen Özdemir; camiler için yapılan yardımların gönüllü teşvikler olduğunu hatırlatarak 'Haftada bir defa sadaka veren cimri Müslüman’dır' değerlendirmesinde bulundu.' Allah'ın mescitlerini sadece Allah'a ve ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekât veren ve ancak Allah’tan korkan kimseler onarır. İşte onlar; doğru yolda olanlardır.'(Tevbe:11) ayet mealini okuyan Özdemir, izleyicilere seslenerek 'Müslümanlar, sizin de camide bir tuğlanız olsun' dedi.

Mescit yapımına olan katkıların Allah indinde bir cami değerinde olduğunun altını çizen Doç. Dr. H.Ahmet Özdemir;'Camiye, cemaate devam etmek asıl camiyi imar etmektir.' Hadis-i Şerifini hatırlatarak; sabah namazına gelen cemaat 'Safiyet' sahibidir hatırlatmasında bulundu. Konferans sonrası İlçe Müftü Vekili Mustafa Kasırga konuşmacı Doç Dr. H.Ahmet Özdemir'e bir buket çiçek vererek, konferansından ötürü teşekkür etti.

19 kişiden oluşan Çayeli Müftülüğü Din görevlileri Korosunun okuduğu 'İlahiler' ile son bulan konferansa; Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye başkanı Rıza Çakır, Çayeli Müftü Vekili Mustafa Kasırga, Büyükköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Okur, Tic. Odası Bşk. Muhammet Sarı, Hizmetiçi Eğit. Md. İsmet Şimşek, Nüfus Md. Hakkı Gerek, Tapu Sicil Md. İbrahim Yılmaz, ÇDH Başhekimi Dr. Yahya Kesici, Din görevlileri ve kalabalık bir dinleyici topluluğu katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ