2009 yılı yaz Kur’an kursları arasında Çayeli imamları ve Diyanet Sen Çayeli Temsilcisi Yusuf Suiçmez’in çabalarıyla kurslara devamlılığı ve çekiciliği sağlamak amacıyla, camiye devam eden ve 15 yaşından küçük öğrencileri kapsayan bir futbol turnuvası düzenlendi.

Şairler hali sahada tertiplenen turnuvaya ilk olmasına rağmen 20 takım iştirak etti. Elemasyon sistemiyle yapılan müsabakalarda Merkez Eski Camii ile Erdemli Köyü Camisi finalde mücadele etti. Yapılan final müsabakasında takımlar 4–4 berabere kalarak maç penaltılara uzadı. Kullanılan penaltı atışlarında Merkez Eski Camii öğrencileri Erdemli Köyü Camii öğrencilerini 9–8 geçerek şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Üçüncülüğü Şerifli Camisinin aldığı müsabakalarda en centilmen takımlar ise Hassadıklar ve Madenli Merkez Camilerinin öğrencileri oldu.

Şampiyonluk kupasını Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş’ın elinden alan Eski Caminin hoca ve öğrencilerinin mutluluğu görülmeye değerdi. İkinci olan Erdemli Köyü Camisi öğrencilerine kupasını Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’ın verdiği turnuvada, takım forma ödüllerini ise Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu ve organizenin sponsoru Diyanet Sen Rize Şube Genel Sekreteri Abdurrahman Karal verdi.


 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ