Bursa Valisi Münir Karaloğlu memleketi Rize'ye duyduğu hasreti 'Bursa Rize Günleri' kapsamında gerçekleşen etkinlikte bir nebze de olsa giderdi.

10-13 Mart tarihleri arasında Merinos Fuaye alanında 'Bursa Rize Günleri' kapsamında gerçekleşen etkinliğe katılan Vali Karaloğlu, Rize'ye özgü yemek çeşitleriyle başladığı ziyaretine, bolca çalınan tulum ve kemençe ezgileri ile devam etti. Çay hasadı yapan Vali Karaloğlu, Rize'ye özgü atmaca eğiticiliğine de heves etti.

Ziyaret sonunda konuşan Vali Karaloğlu, “Bugün burada Kaçkarlarla Uludağ'ın buluşması, Rize'nin yeşili ile Bursa'nın yeşilinin buluşması var. Rize Kültür ve Yardımlaşma Derneğimiz geçen sene diğer şehir dernekleri ile beraber Rize günleri yapmışlardı. Bu sene bağımsız bir Rize günleri yapalım fikri ile ortaya çıkıldı. Hem Rize'deki valilik, belediyeler, kaymakamlıklarımız, Rize'de ki sivil toplum, ticaret odaları, Bursa'da Büyükşehir Belediyesi, Valiliğimiz ve Bursa'daki diğer derneklerle beraber güzel bir organizasyon oldu. Yerel kültürler bir zenginlik. Biz yerel özelliklerimizi, yerel damak tadımızı, yerel müziğimizi, folklorumuzu mutlaka muhafaza edip gençlere aktarmamız lazım. Bence gurbetteki insanların en büyük problemi bu. Kendi yerel kültürlerini muhafaza edemiyorlar. Bunları kaybedersek çok şey kaybederiz. Bursa-Rize gerçekten hem insan yapısı olarak, kültür olarak, yeşiliyle, suyuyla, dağıyla birbirine benzeyen iki güzel şehir. Biri Türkiye'nin doğusunda, diğeri batısında olan çok güzel iki şehir. Dört gün boyunca Rize'nin her şeyi burada olacak. Kültürü, müziği, folkloru, yemesi, içmesi, yöresel gıdaları her şeyiyle burada. Biz arzu ediyoruz ki iki buçuk milyonluk Bursalı gelsin, bu güzellikleri burada tatsın. Burası sadece Rizelilere yönelik bir etkinlik değil, Bursalılara da yönelik bir etkinlik. Biz Rize'yi Bursalılara tanıtmak istiyoruz. Rize'yi, Bursa'da yaşayan Rizelilere tanıtmak istemiyoruz. Onun için buraya Bursalıların, diğer Anadolu şehrinden gelip Bursa'da yaşayanların gelmesini istiyoruz. İnşallah dört gün boyunca güzel bir etkinlik olacak. Yarın Cuma namazından sonra resmi açılışı yapıyoruz. Başta dernek başkanımıza ve yönetim kuruluna, ayrıca emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Etkinliği çok beğendim, ellerine sağlık diyorum' dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ